Hivatalos: Junior Firpo 15 millió euróért a Leeds United játékosa

A várakozásoknak megfelelően Junior Firpo a Leeds United játékosa lett. A Barcelona kedden jelentette be az átigazolást hivatalosan, amelyből az is kiderült, hogy az angolok 15 millió euróért vásárolták meg a balhátvédet.

Fontos még megemlíteni, hogy a játékos korábbi klubja, a Betis az átigazolási díj 15%-át (2,25 millió euró) kapja meg, valamint amennyiben a Leeds a jövőben eladja Firpót, akkor az összeg 20%-a a Barçát illeti.

Így véget ért Firpo barcelonai kalandja, amely mindössze két idényig tartott. A 24 esztendős játékos összesen 41 mérkőzésen lépett pályára a katalánok színeiben, többnyire csereként. Két gólt szerzett és három gólpasszt is kiosztott. Gyakorlatilag soha nem tudta veszélyeztetni Jordi Alba szereplését a Barça kezdőcsapatában, bár ez nem csak neki nem sikerült, hanem senkinek az elmúlt években, ugyanis még mindig nagyon meghatározó Alba csapatban betöltött szerepe.

A Barça 2019 nyarán 18 millió euróért vásárolta meg Firpót a Real Betistől és 15 millió euróért tudott tőle megválni, amely azt jelenti, hogy a klub nem könyvelhet el jelentős veszteséget az átigazolással kapcsolatban. A Leeds United Marcelo Bielsa vezetőedző kérésére szerződtette a labdarúgót, aki ezúttal Angliában találhatja meg a számításait és reméli, hogy rendszeresen ugyanolyan jó teljesítményt tud majd nyújtani, mint a Betisnél.

Junior Firpo a Barça negyedik nyári távozója a felnőtt keretben Todibo (8,5 millióért lett végleg a Nice játékosa), Matheus Fernandes (egyoldalúan felbontotta a klub a szerződését) és Trincao (kölcsönbe került a Wolverhampton csapatához) után. Ezen kívül a Barça elengedte Juan Mirandát, aki végleg a Real Betishez került, valamint Konradot, akiért az Olympique de Marseille három millió eurót fizetett. Az amerikai szélső jövőbeni eladása esetén az átigazolási díj fele a Barcelonáé.

***