Baldé csatlakozott a felnőtt kerethez, miután közel van a hosszabbításhoz

Moriba ügyében azonban egyelőre nem közeledtek az álláspontok és továbbra is a B csapattal edz

Alejandro Baldé csatlakozott az első csapat előszezonjához, Ilaix Moriba viszont még nem. Baldé a B csapat új igazolásai, Kays Ruiz (ingyen érkezett, miután lejárt a szerződése a PSG-nél) és Jordi Escobar (kölcsönben érkezett az Almériától) mellett edzett Ronald Koeman utasítására kedden. Baldé jelenléte a következő idényben a felnőtt keretben jelentős lehet, akit Jordi Alba utódjának tartanak.

Baldé eleve az első csapattal kezdhette volna meg a felkészülést, de ezt addig nem engedélyezték neki, ameddig a szerződéshosszabbításával kapcsolatos tárgyalások el nem kezdődnek. A felek közötti megbeszélések már zajlanak, amelynek végén minden bizonnyal megállapodásra jutnak majd egymással.

Junior Firpo távozása után sok kérdés felmerülhetett a balhátvéd posztot illetően, ahol Jordi Alba szereplése továbbra is vitathatatlan, de mindenképpen kell egy második szamú opció erre a pozicióra. Úgy tűnik, hogy a klub ezt a problémát csapaton belül szeretné megoldani, mert Koeman továbbra is egy középpályás érkezését részesítené előnyben. Így Dest sokoldalúsága rendkívül hasznos lehet a Barcelona számára, ugyanis az amerikai a jobbhátvéd poszt mellett balhátvédként is remek teljesítményre képes, illetve ott van még a mindössze 17 esztendős Baldé, aki hivatalosan ugyan a B együttes tagja lesz a 2021/22-es idényben, de várhatóan néhány mérkőzésen az első csapatban is szerephez jut majd.

Az ígéretes balhátvédet a klub szakemberei a La Masía egyik legnagyobb ígéretének tartják, ezért Koeman szeretné a játékát élőben figyelemmel kísérni az előszezonban. Ezt a döntést a vezetőség valójában már régen meghozta.

Baldéval és Ilaix Moribával is közölték múlt pénteken, hogy addig nem kezdhetik meg az előszezont a felnőtt kerettel, ameddig nem hosszabbítják meg a 2022 nyarán lejáró szerződésüket. Előbbivel javában tárgyal már a klub, Baldé kontraktusában ráadásul van egy olyan kikötés, miszerint a Barça egyoldalúan további két évvel meghosszabbíthatja a jelenlegi szerződést – ezzel a lehetőséggel a katalánok élni is szeretnének, de ezt még további három évvel szeretnék megtoldani – ebben az esetben Baldé 2026-ig maradna a klub kötelékében.

Most Ilaix Moriba ügyének megoldásán van a sor, aki a B csapatnál esett át az orvosi vizsgálatokon, illetve a koronavírus-teszten is. Ameddig a szerződéshosszabbításával kapcsolatban nem lesz előrelépés, addig ott is fog készülni a következő idényre, annak ellenére, hogy a mögöttünk hagyott szezonban Koeman sok játéklehetőséget adott neki.

***

Öltöztesd a lakást is gránátvörös-kékbe – exkluzív darabok otthonra is! 

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát