Piqué: “Ha távozik a történelem legjobbja, realista kell legyél”

A Gamper-kupát követően több játékos is nyilatkozott a Barcelonából, de a legbővebben Gerard Piqué. A kérdések nagy része természetesen Leo Messivel foglalkozott.

Messi távozása

“Tudjuk, hogy Leóval egy nagyon fontos elemet veszítünk el. A történelem legjobb játékosát. Tehetség, képesség tekintetében nem leszünk olyan jók, de a csapatnak fejlődnie kell más aspektusokban. Vannak olyan játékosok, akiknek nagyobb és fontosabb szerepet kell vállalniuk, több felelősséggel. Végeredményben rá vagyunk kényszerítve arra, hogy küzdjünk, és igyekezzünk nyerni.”

Amit a Barça veszít

“Amikor a történelem legjobb játékosát veszíted el, akkor realista kell legyél, és tudnod kell, hogy valaki nagyon fontosat veszítesz el, elsősorban a támadó oldalon, aki nagyon sok gólt és gólpasszt generált.”

Lélektani mélyütés

“Ez egy nagy csapás lélektanilag, elsősorban azoknak, akik már sok évet lejátszottunk vele együtt. Tudjuk, hogy rosszul esik nekünk, és neki is. És sportszakmailag nyilvánvalóan szintén. A történelem legjobbjáról beszélünk. Szerintem a csapat ehhez hozzá fog szokni. Vannak tehetséges játékosaink, most az szükséges, hogy összehozzunk mindenkit. És végül a dolgok sikerülni fognak. A Barcelona vagyunk, és küzdenünk kell a trófeákért.“

A távozás fő oka

“Nem ismerem a teljes és részletes történetét ennek az ügynek, hogy miért kellett végül ezt a döntést hozni, és mi történt a tárgyalások során. Amit tudok, hogy a két fél azt mondta, hogy a LaLigán és az összegeken múlt. Az pedig tény, hogy az elmúlt években a klub irányítása nem volt a legjobb, és most talán ennek látjuk az eredményét.”

Füttyszó Umtitinek

“Ez egy nehéz helyzet. Az embereknek minden joguk megvan, hogy kinyilvánítsák a véleményüket, de ha az ő helyzetében lennénk, nagyon sokan harcolnánk, vagy próbálnánk harcolni azért, amit egykor az adott pillanatban aláírtunk. Végeredményben ő is a klub dolgozója. Nehéz szituáció. Megértem az embereket, hogy kifejezik a véleményüket, de azt mondanám nekik, hogy próbáljunk egy irányba menni mind. Segítsék a csapatot. Egy új korszakban vagyunk, ahol jobban szükségünk van a közönségre, mint valaha. A füttyszó nem segít, bármennyire is elkeseredettek a szurkolók.”

Benyomások

“Nem ezek a legjobb napjaink. Tudod, hogy egy nap be kell következnie, de a csapatot ez megérintette. Elsősorban azokat, akik sok időt töltöttünk el vele. Ugyanakkor az emberek tele vannak kedvvel, hogy focit nézzenek a stadionokban. Mi pedig szeretnénk a lehető legjobban csinálni.”

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!