Coutinho egy évig még biztosan marad a Barçánál, kap még egy esélyt

Philippe Coutinho legalább még egy szezont várhatóan biztosan marad a Barcelonánál. Ronald Koeman és a szakmai stáb úgy döntött, hogy adnak neki még egy esélyt, mert bíznak benne, hogy Messi távozásával még több esélye lehet majd arra, hogy azt a teljesítményt nyújtsa, mint annak idején Liverpoolban.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a Barcelona egész nyáron próbált neki csapatot találni, de ez gyakorlatilag lehetetlen volt, mert a brazil sérült volt, és az előszezon során sem lépett pályára, amellyel bizonyíthatta volna, hogy jó fizikai állapotban van.

A Barça nem kapott olyan ajánlatot a középpályásért, amit elfogadhatónak tartott volna. Ez volt az egyik oka annak, hogy a maradása mellett döntöttek, de nem ez az egyetlen. Koeman mindig is bízott a játékosban. Sőt, amikor tavaly nyáron a klub vezetőedzője lett, azt mondta, hogy szeretné, ha maradna. Coutinho jól kezdte a 2020/21-es idényt, de ahogy teltek a mérkőzések, úgy fokozatosan esett vissza a teljesítménye, ezután pedig megsérült.

Koeman ismét számít rá, a klub nem túl jó gazdasági helyzete miatt, és mert felépült a sérüléséből. Az egyik érv, amit mindig felhoztak, hogy Coutinho miért nem tudott eddig igazán kibontakozni, az Messi jelenléte volt, aki ugyanazon a poszton játszott a pályán, ahol a brazil is a legjobban szeret, az argentin klasszis pedig érthető módon az érinthetetlenek között volt. Most Messi távozásával megváltozott ez a helyzet. Ez a pozíció most már szabad, bár ezen a poszton egészen biztosan lesz versenyhelyzet, ugyanis itt többek között Griezmann játéka is szóba jöhet.

Az utolsó érv a középpályán lévő játékosok hiánya. A Barcelona szerette volna szerződtetni Wijnaldumot, de az üzlet az utolsó pillanatokban végül kudarcba fulladt. Emellett a klub anyagi helyzete nem engedi meg egy új középpályás érkezését.

Ehhez elengedhetetlen lenne Coutinho eladása, ami nem fog megtörténni. Mindezen okok miatt a Barça vezetősége úgy döntött, hogy a brazil legalább még egy évig marad és ismét megkapja az esélyt a bizonyításra. Nem lesz könnyű dolga, hiszen a szurkolók visszatértek a Camp Nouba, és nem szabad elfelejteni, milyen volt a viszonyuk a középpályással a járvány előtt, amikor többször is kifütyülték őt, ő pedig válaszolt is a szurkolóknak egy gólöröm formájában (ami a cikk végén látható kép formájában).

Coutinho eddig 90 tétmérkőzésen lépett pályára Barcelonában, és noha sokáig szinte biztosra vette mindenki, hogy a 100. találkozója után 20 millió eurót kell majd átultaniuk a katalánoknak a Liverpool bankszámlájára, az elmúlt hetekben ezt több forrás is cáfolta, így egyáltalán nem biztos, hogy ennek meg kell majd történnie a jövőben.

***

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!