Hivatalos: Emerson Royal 25 millió euróért a Tottenhamhez igazolt

Pedig csupán a nyáron érkezett Barcelonába...

A Barcelona folytatja a kiárusítást: Ilaix Moriba után Emerson Royal átigazolását is bejelentette a klub, aki a Tottenhamhez igazolt 25 millió euróért. Ez egy olyan üzlet, amely a Betisnek is jól jön, hiszen az átigazolási díj 20%-a őket illeti, így végül 5 milliót kapnak, amit hozzáadhatnak ahhoz a 9 millió euróhoz, amit a nyáron azért kaptak a Barcelonától, hogy a brazil játékos játékjoga végleg a katalánoké legyen.

A Barcelona tőkenyeresége sem egy elhanyagolható szempont, hiszen ha levonják a Betisnek kifizetett 15 milliót, akkor 10 milliós nyereség marad. És ez jelen pillanatban a nem túl jó gazdasági helyzetben nagy segítséget jelenthet a klub számára, ez lehetett a legfőbb ok, amiért az átigazolásra végül sor került.

Emlékezni kell arra, hogy Emerson a nyáron csatlakozott a Barcelonához a Betistől, bár a 22 esztendős jobbhátvéd játékjogának 50%-a korábban is a Barçáé volt. Ennek következtében a gránátvörös-kékeknek lehetőségük nyílt arra, hogy 9 millió euórért végleg megvásárolják a játékost, de Ronald Koeman hamar rájött, hogy ő nem egy nélkülözhetetlen játékos, mivel úgy vélte, hogy Desttel, Minguezával és Sergi Robertóval már le van fedve ez a poszt.

Emerson a Getafe ellen kezdőként kapta meg a lehetőséget a holland szakembertől, ahol megmutatta, hogy még hosszú út áll előtte, hogy alkalmazkodjon új csapatához. Emiatt a klub végül megnyitotta az ajtót Emerson esetleges távozása előtt, még inkább, amikor a Tottenham először 20 millió eurót ajánlott a játékosért cserébe, végül ezen az összegen még 5 millió eurót emeltek, ami így a Barça igényeinek is megfelelt.

***

Öltöztesd a lakást is gránátvörös-kékbe – exkluzív darabok otthonra is!