Griezmann elhagyja a Barçát és visszatér az Atléticóhoz

Az átigazolási időszak utolsó napján a Barcelona egy utolsónál is utolsóbb pillanatban úgy tűnik, végül el tudta adni, egészen pontosan kölcsön tudta adni Antoine Griezmannt az Atlético Madridhoz. A transzfer valószínűleg percekre volt attól, hogy semmissé váljon, mert ha az Atlético Madrid nem tudta volna végül időben véglegesíteni Saúl kölcsönadását-eladását a Chelsea-hez, úgy Griezmann sem hagyta volna el Barcelonát.

A hír ebben a pillanatban csak szinte hivatalos, a LaLiga azt erősítette meg, hogy a dokumentációk átnézése előtt minden szabályos, tehát papíron hivatalossá válhat Griezmann és De Jong klubváltása is.

Saúl ügye blokkolta Griezmann távozását a Barcelonától, hiszen az Atlético Madrid így nem tudta volna vállalni Griezmannt a keretében anyagi okokból, és ebben az esetben a Barcelona sem tudta volna – és nem is akarta volna – kölcsönvenni Luuk De Jogot a Sevillából a támadósorba.

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!

A Barcelona és az Atlético Madrid ugyanis már korábban megállapodtak egymással Griezmann visszatéréséről Madridba. Az egyezség szerint – az eddig kiszivárgott információk alapján – a Barcelona 10 millió eurót kap a kölcsönzésért, majd 40 millió euróért vásárolja majd meg egy vagy két év kölcsönözés után az Atlético Madrid végleg Griezmannt. A vásárlási opció kötelező érvényű, de még ezt sem lehet egészen biztosan megerősíteni. Magyarán a Barcelona hozzávetőlegesen 50 millió euróért engedi el két év után a támadót, akit 120 millió euróért vett, és aki bár végig igyekezett, soha nem tudott olyan súlyú, olyan jelentőségű játékossá válni a Barcelonában, mint amit várni lehetett tőle. Sem Messivel a csapatban, sem azt követően már most nyáron, hogy Messi nem volt a keretben.

Ezzel a Barcelona megszabadul a keretét és lehetőségeit pénzügyileg leginkább megkötő játékostól, aki a legtöbbet kereste a keretéből. Szakmai oldalról nézve Griezmann helyett csak Luuk de Jongot tudja leigazolni kölcsönben a Sevillából, ami semmiképp sem erősítés rövid távon.

Hosszú távon viszont nyilvánvaló, hogy Griezmann távozásával a klub jövőképe, lehetőségei nagyban változnak, még akkor is, ha Griezmannhoz hasonló módon még jó néhány előző árában vásárolt futballistát el kellene adjon a Barcelona, akiket még nehezebb lesz, és akik hozzá képest sokkal rosszabb teljesítményt nyújtottak Barcelonában az elmúlt időszakban. Ilyen többek között Umtiti, Pjanic vagy Coutinho

Érkezik Luuk de Jong

A Barcelona inkább akarta megszerezni Joao Félixet, majd Dani Olmót Griezmann helyére, de miután ezek a tervek nem sikerülhettek, Ronald Koeman egy jelöltjét, a Sevillában nem kezdő, 31 éves középcsatárt, klasszikus centert, Luuk De Jongot vette kölcsönbe. De Jong kezdő várhatóan nem lesz, vele egy más típusú játékost kap Koeman ahhoz képest, akikkel bírt.

A fentiek ebben a pillanatban csak szinte hivatalosak, a LaLiga azt erősítette meg, hogy a dokumentációk átnézése előtt minden szabályos, tehát papíron hivatalossá válhat Griezmann és De Jong klubváltása is.

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!