Griezmann: az 1+1 év kölcsön és a 40 millió részletei

A Barcelona és az Atlétio Madrid nem hétköznapi megállapodást kötött az átigazolási időszak utolsó napján. Bár Griezmann kölcsönben távozik, nehéz elképzelni, hogy visszatér valaha is Barcelonába.

A megoldás maga, ahogyan a transzfer szól, egyáltalán nem hétköznapi. Két év kölcsön szerepel benne, egy plusz egyes rendben, ezt követi egy kötelező vásárlási opció 40 millió euróról.

Ez a kötelező vásárlási opció azonban nem teljesen kötelező, mert függ a játékos lejátszott meccseinek számától is. A pontos adat nem ismert, tehát azt nem lehet tudni, hogy Griezmannak pontosan hány meccset kell ehhez lejátszania egy szezonban, de az Atlético azt elérte, hogy abban az esetben nem kell fizetnie, és megvennie Griezmannt, hogy ha a játékos nem játszik valamilyen okból.

Jelen pillanatban ez nem valószínű, de teljesen nem lehet kizárni. Maga a kölcsön egy plusz egy évre szól, azt most sem lehet látni, hogy miért nem egyszerűen két évre. Az biztos, hogy a vásárlási opció, mely alap esetben kötelező, a két év letelte után lesz esedékes, tehát az Atlticónak elég a 40 millió eurót két év múlva kifizetnie. Addig elviekben csak 10 millió eurót ad a kölcsönzésért a Barcelonának, amellett, hogy állja Griezmann fizetését.

Arról egyelőre nincs információ, hogy azért szólna egy plusz egy évre a kölcsön, hogy mindkét évre fizetne 10-10 millió eurót az Atlético Madrid. Ezért továbbra is inkább az a valószínű, hogy a madridiakat csak egyszer terheli ez a tétel.

Még egy fontos eleme van az üzletnek, nevezetesen az, hogy az Atlético Madrid a fentiektől függetlenül bármikor dönthet úgy, hogy végleg megvásárolja Griezmannt egy előre meghatározott összegért. Ezt az összeget pontosan nem lehet most tudni, de nagyban nem térhet el a 40 millió eurótól ez sem. A Barcelona legfőbb nyeresége az üzlettel pénzügyi, mert a francia távozása nagy mértékben könnyít a költségvetésen, és így hosszú távon a jövőbeli építkezésen.

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!