Dani Alves bemutatása: 10.000 ember, öltöny, papucs, éneklés | VIDEÓ

Daniel Alvest szerdán bemutatták hivatalosan is a Barcelona új játékosaként, 10.000 ember jelent meg a Camp Nouban, és ahogy Xavi esetében történt, nekik ezúttal is igazuk volt, hogy kimentek. Valószínűleg olyan még senkivel nem történt, hogy mezítláb írja alá a szerződését a Barcelonával, de Alvesnek most igen.

Januárig ugyan nem játszhat, de edzeni már kedden elkezdett Alves Xavi irányítása alatt. Lehet tudni azt is, hogy Alves a szerdán aláírt szerződésben nem nagy összegre mondott igent, ő lesz a Barcelona idei keretének legrosszabbul kereső játékosa. Ez az alapfizetésre vonatkozik, de Alves elfogadta, főként azért, mert nem a pénzért jön vissza, hanem mert vissza akart térni. Másrészről ha lesznek eredmények, jelentős bónuszokat kaphat, ebben viszont már nem ő a keret legkevésbé megbecsült játékosa, ott kompenzálná a klub az erőfeszítéseit.

Alves azonosult a klub anyagi problémáival és ez az odaadás látszódott a szerdai bemutatásán is, ahol teljes átéléssel köszönte meg a szurkolók bíztatását, lubickolt a örömünnepben. Énekelt a közönséggel, viccelődött, láthatóan tele van játékkedvvel.

Az öltözékét érdemes külön is tárgyalni, hiszen ugyan öltönyt vett, de mellé sikerült egy papucsot találnia, amit aztán le is vett. Így a szerződését is mezítláb írta alá. Ahogy az megszokott, felvette az új szerelését is, a 8-as számú mezt kapja.

Íme Alves bemutatása videón is