Hivatalos: A Barça felbontotta Yusuf Demir kölcsönszerződését

A mindössze 18 esztendős osztrák tehetség, Yusuf Demir visszatért a Rapid Wienhez, miután megegyezett a Barcelonával a 2022 júniusában lejáró kölcsönszerződésének megszüntetéséről – közölte csütörtökön hivatalos közleményében a klub.

Demir tavaly nyáron érkezett kölcsönbe az osztrák csapattól a Barcelonához, amely a mostani szezon végén 10 millió euróért végleg megvásárolhatta volna a játékost.

Eredetileg a klub szándéka az volt a leigazolásának pillanatában, hogy a Barcelona B csapatában játsszon, de amikor túl sok támadó bajlódott sérüléssel akkor a Barça akkori vezetőedzője, Ronald Koeman a 2021/22-es szezon első szakaszában rendszeresen játéklehetőséget adott neki, Xavi Hernández érkezésével viszont ez jelentősen megváltozott és már csak epizódszerephez jutott és néha még a keretből is kimaradt.

A fiatal támadó kilenc mérkőzésen lépett pályára Barcelonában, ezek közül három alkalommal kapta meg a lehetőséget kezdőként.

A Barcelona már hetek óta dolgozott a játékos januári távozásán, amiről sikerült megállapodni, így Demir végül visszatér ahhoz a klubhoz, ahol fiatal kora ellenére már két szezont játszott profi játékosként.

***