Alemany következő feladata: Sergi Roberto hosszabbítása

A spanyol és a katalán sajtó gyakorlatilag megállás nélkül cikkezik a Barcelona következő lehetséges januári igazolásáról, Morata nevét például továbbra is kiemelt helyen hozzák, azonban az ő vagy bárki más érkezése még mindig irreális és elképzelhetetlen anélkül, hogy játékosok távoznának és/vagy fizetéscsökkentést tudna a klub valakivel tető alá hozni a pénzügyi fair play által szabott korlátok miatt.

 

 

Utóbbira az elsőszámú esélyes Sergi Roberto, főleg azok után, hogy a nyári fizetéscsökkentésből kimaradt. Fél éve Busquets, Piqué és Alba, a csapat többi kapitánya jelentősen lejjebb adta fizetési igényét, ami lehetővé tette Eric García, Memphis Depay vagy Sergio Agüero nevezését, Sergi Roberto ugyanakkor nem követte a példájukat és új szerződést azóta sem írt alá a klubbal, a jelenlegi szerződése pedig június végéig tart csak.

A katalán Sport értesülései szerint a következő napokban emiatt a Barcelona a végső tárgyalásokat akarja megkezdeni a sérüléséből lábadozó Robertóval a hosszabbításról és még januárban le is akarja zárni az ügyet, hogy legalább a lehetősége meglegyen arra, hogy új játékost igazoljon és nevezzen – még ha ez nem is biztos, hogy elég lesz, ismerve a klub pénzügyi helyzetét, és hogy Ferran Torres nevezéséhez is egyszerre kellett Coutinho eligazolása és Umtiti hosszabbítása-fizetéscsökkentése.

Robertóval eredetileg kétéves szerződést tervezett a Barcelona, a jelenlegi fizetésének csökkentése mellett (ez jelenleg évi 10 millió euró körül mozog), míg a végső ajánlat 3 évre is szólhat, cserébe viszont nem kapna több pénzt, mint amennyit a két évre. Ez nyilván előnyös a klub számára, hiszen ha nem is töltené ki a három évét Roberto, az anyagi terhe három évre kerülne elosztásra a könyvelésben. A Sport szerint még az is a megállapodás része lehet, hogy a szezon hátralévő részére jutó fizetését elhalasztják és a következő szerződésével együtt kapja meg, ami azonnal segítség lenne a klub számára a bérköltség kezelését illetően.

Ami biztos, Xavi korábban kijelentette, számít Robertóra, így az a valószínű, hogy sikerül hamarosan megállapodni, de a részletek és a feltételek könnyen változhatnak még.

***