Dembélé ügynöke: „Nem a pénz motivál minket, a Barcelona nem akar tárgyalni”

Fináléjához érkezik néhány napon belül a Dembélé szerződéshosszabbítása kapcsán indult szappanopera, hiszen ahogy beszámoltunk már róla, a francia játékos annak ellenére, hogy jól érzi magát Barcelonában, nem akar hosszabbítani, a Barcelona pedig így keresi a megoldást arra, hogyan szabaduljon meg tőle. Dembélé ügynöke, Moussa Sissoko mindenesetre kedden úgy nyilatkozott, őket nem lehet nyomás alá helyezni és a Barça csak magának köszönheti majd, ha elveszíti a támadót.

Dembélé: majdnem gól, majdnem szupersztár

„Ez egyfajta nyomásgyakorlás, ami nem működik olyan embereken, mint amilyenek mi vagyunk. Lehet, hogy olyan ügynököknél ez működik, akik az FC Barcelona haverjai. De a mi esetünk más, én azért vagyok itt, hogy a játékosom érdekeit védjem, nem azért vagyunk itt, hogy a közösségi médiában zajló vitában olajat öntsünk a tűzre.”

 

 

„De az igazságot el kell mondanunk. Igaz, hogy nagy igényeket támasztunk, de Ousmane korábbi döntései a karrierjében megmutatták, hogy azokat nem a pénz motiválta, különben nem lennénk most itt. Aztán, ha a Barcelona tárgyalni akart volna, megpróbálhatott volna leülni velünk, hogy beszélgessünk. Azonban nincs köztünk párbeszéd, csak fenyegetések, hogy nem fog játszani már a csapatban. Ez viszont tiltott dolog és érvényesíteni fogjuk Ousmane Dembélé jogait, ha szükséges.”

„Nem tudjuk, mit fogunk tenni, még semmi nincs eldöntve. De a vezetők egyedül maguk miatt veszítik el Ousmanét. A kezdetektől fogva mi azt mutattuk, hogy beszélgetni akarunk, feltételekkel természetesen, de anélkül, hogy bezárnánk az ajtókat.”  

Ezek a némiképp érthetetlen szavak és mondatok Moussa Sissokónak, Dembélé ügynökének a száját hagyták el kedden a francia RMC Sportnak nyilatkozva.

SPORT: szerdán utolsó találkozó, miközben Dembélé kitart a korábbi mondatai mellett

A fentiekhez képest érdekes pont, hogy a katalán Sport arról számolt be, hogy miközben az utolsó tárgyalásféle lesz valószínűleg szerdán a felek között, Xavinak – az értesülésük szerint – Dembélé továbbra is arról beszélt, hogy hosszabbítana, mert jól érzi magát a Barçában. Ugyanakkor az is biztosnak látszik, ha nem lép elő személyesen, ahogy Xavi már nyíltan beszélt ennek szükségességéről, és mindent az ügynökére hagy, nem lesz maradása Barcelonában, mert az anyagi feltételeiket nem fogja teljesíteni a klub.

A végére pedig egy kis érdekesség: Dembélé a transfermarkt.com elég megbízható statisztikái szerint a 2017-es érkezése óta eltelt 4 és fél évben

  • 129 meccsen játszott, ezeken 31 gólt szerzett és adott 23 gólpasszt
  • 102 meccset hagyott ki sérülései miatt, ami összesen 695 napot jelentett „táppénzen”

Dembélét 105+40 millió euróért vette meg a Barcelona 2017 nyarán Neymar távozása után. A fizetése jelenleg éves szinten kb. 17 millió euró körül van – az alapfizetése talán ennél kevesebb néhány millióval. A hírek szerint most pedig bruttó 40 milliós éves fizetést akar a következő évekre, 20 milliós aláírási bónusszal.

***