Hivatalos: Coutinho 20 millió euróért végleg az Aston Villa játékosa

A Barcelona és az Aston Villa végleges megállapodást kötött Philippe Coutinho átigazolásáról 20 millió euró ellenében,  fontos még megemlíteni, hogy amennyiben az angolok eladják majd a játékost a jövőben, akkor az átigazolási díj fele a Barçát illeti. 

A Barça csütörtök este jelentette be, hogy egyezségre jutottak a felek a tárgyalások során, amelyek az elmúlt napokban váltak intenzívebbé. A brazil középpályás az elmúlt hat hónapot az Aston Villánál töltötte kölcsönben, most végleg szerződtettek őt. Coutinho különösen az első hónapjaiban nyújtott remek teljesítményt Angliában, ahol eddig ebben a szezonban 16 mérkőzésen 4 gólt szerzett és 3 gólpasszt is kiosztott, ez és Steven Gerrard jelenléte is nagy szerepet játszhatott abban, hogy a Villa élt a kölcsönszerződésben szereplő vételi opcióval.

Az Aston Villa azonban nem volt hajlandó kifizetni azt a 40 millió eurót, amelyben Coutinho kölcsönvételekor állapodtak meg, de így is megkezdődhettek a tárgyalások a felek között, mert a katalánok hajlandóak voltak csökkenteni ezen az összegen, ugyanis a középpályás végleges távozásával jelentős bértömeg szabadulhat fel. Ez önmagában még nem elég persze, de egy lépés lehet afelé, hogy új igazolásokat tudjon végrehajtani a klub a nyáron.

Coutinho 2018 januárjában érkezett a Barçához rekordot jelentő 120+40 millió euróért, és ugyan voltak jó pillanatai Barcelonában, de ezt a jó formát hosszú távon nem tudta fenntartani és soha nem is tudott igazán a klub egyik meghatározó játékosává válni, pedig annak idején feltehetően ezt várták el volna tőle.

***