Tagliafico: „Télen megállapodtam a Barçával, de nem engedett el az Ajax”

Nico Tagliafico a téli átigazolási szezonban közel volt a Barcelonához, a klub meg is állapodott vele, ám az Ajax nem engedte el őt végül, mivel Laportáék csak kölcsönbe akarták megszerezni. Jelenlegi szerződése 2023-ig szól, és továbbra is váltana, ám kérdés, hogy a Barça ismét jelentkezik-e érte.

A téli történések

„A télen a Barcelonával megállapodtunk, a két klub között azonban nem született egyezség. Az Ajax, nem tudom, talán 4-5 milliót akart értem, a Barcelona viszont kölcsönt szeretett volna vételi opcióval, amit a klubom nem akart. A téli piac rövid és bonyolult. Most nyáron, amennyire tudom, nem történt még kapcsolatfelvétel.”

A spanyol vagy angol bajnokság lehet a cél

„Egy év van vissza a szerződésemből, a legjobb dolog a távozás lenne. Az ajánlatokon fog múlni, de nyilvánvalóan érdekel a dolog. A Premier League-et és a La Ligát mindig is kedveltem.”

Alba vetélytársa lehetne

„Minden nagy klubban a legjobb játékosok vannak, mindig meg kell küzdened a helyedért. Felkészült vagyok, mentálisan ez erőssé tesz és a belső versenyhelyzet jó, mert jobbá teszi a csapatot.”

Frenkie de Jongról

„Nem könnyű a holland játékosoknak elhagyni a hazájukat egy nagy klub miatt, más ország, más nyelv, és a nyomás miatt, ami rád nehezedik, hogy megmutasd megéred azt a pénzt, amit fizettek érted. Amikor együtt játszottunk, az egyik legjobb volt, ő egy olyan játékos, akinél nincs határ és folyamatosan fejlődni fog, nagyon bízom benne.”

***