Laporta: „A nagy játékosok a Barçához akarnak jönni, visszatértünk, és ezt a piac is tudja”

A Barcelona elnöke, Joan Laporta Andreas Christensen bemutatása alkalmával ismételten sok fontos dologról beszélt, elmondta, hogy már javában dolgoznak azon, hogy a második gazdasági intézkedést aktiválni tudják, amely után még több igazolást tudnak majd végrehajtani remélhetőleg, hozzátéve, hogy sok ügyben már jó helyzetben vannak és csak arra várnak, hogy ez megtörténjen. Arról is szót ejtett, hogy ajánlatot tettek a Bayern Münchennek Lewandowski megszerzéséért, amire még nem kaptak választ és kifejezte köszönetét a lengyel támadónak, hogy mindent megtesz azért, hogy a következő szezonban a Barçában játsszon.

A klubelnök így reagált azokra a szavakra, amelyek állítólag a Bayerntől érkeztek, és amelyekben a katalán klub helyzetét lekicsinyelték, és amelyekben azt bizonygatták, hogy olyan kritikus helyzetben van, hogy két éven belül gyakorlatilag „eltűnhet”: „Nem hiszem, hogy ez a kijelentés a Bayern Münchentől érkezett volna, a 125. évfordulónk lesz, és kevés ilyen csapat van a világon. A Bayern soha nem mondana ilyet. A klub hitelessége visszatért, de az örökölt helyzet miatt akadnak nehézségeink. Azt üzenjük a piacnak, hogy be fogunk fektetni. A riválisok ki akarják használni ezt a lehetőséget, de a mi helyzetünk szépen lassan egyre inkább javul. Tiszteljük a Bayernt, ajánlatot tettünk nekik, és reméljük, hogy pozitív választ adnak majd, ugyanakkor szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem Lewandowskinak a hozzáállását, a nyilatkozatait és a hajlandóságát, hogy hozzánk igazoljon és nálunk játsszon.”

Laportát ismét megkérdezték, hogy Cristiano Ronaldo Madridos múltja miatt megvétózza-e az esetleges leigazolását [ez téma volt a sajtóban az elmúlt napokban, ugyanis Laporta Jorge Mendesszel vacsorázott, aki egyébként a portugál ügynöke, úgyanúgy, ahogy sok más játékosnak is – a Szerk.], de az elnök ismét azt mondta, hogy „anélkül, hogy nevekbe bocsátkoznánk, azt érzékeljük, hogy a játékosok többségét izgatja a lehetőség, hogy Barcelonába igazoljon. A hitelességünk visszatért, és ezt a piac is tudja. Nagyon vonzó klub vagyunk a sztárok számára.”

A katalánok elnöke is bízik Piquében: „Nagyon motivált és biztos abban, hogy nagyszerű lesz a következő idény, ezt nekem is mondta. Kapitányként izgatottan várja, hogy mentorálja az új játékosokat.”

Joan Laporta kitartott amellett, hogy „amíg a televíziós jogok eladásának 15%-a nem válik hatályossá, addig nem tudunk több üzletet kötni. Ez egy általános szabály, de lehetnek persze kivételek. Jelenleg nem szeretnék nevekről beszélni.”

Laporta elárulta, hogy „Christensen nyolcéves korában egy papírra írta, hogy az az álma, hogy a Barçában játsszon, és ez dokumentálva van, láttuk. Szeretnénk, ha olyan játékosok lennének az első csapatban, akiknek ez az álmuk. Ezt akarjuk: olyan játékosokat, akik nálunk akarnak játszani.”

Majd hozzátette, hogy „azon dolgozunk, hogy olyan igazolásokat hajtsunk végre, amilyeneket mindannyian szeretnénk, és ez nem egy ígéret az edzőnek, ez a szándékunk, de a gazdasági intézkedés aktiválása még hiányzik. Több olyan üzlet is van, ahol már jól állunk és jelenleg arra várunk, hogy ez hivatalossá váljon. Most beszéltem Xavival. Lelkes és türelmes. Nagyon motiváltnak láttam őt és jó benyomásai voltak erről az egészről. Megöleltük egymást. Már csak arra várunk, hogy minden a tervek szerint alakuljon.”

***