Hivatalos: Dembélé marad, Raphinha érkezik!

Az FC Barcelona hivatalos közleményben jelentette be, hogy mindenben megállapodott a Leedsszel Raphinha átigazolásáról, a véglegesítéshez már csak a brazil játékos orvosi vizsgálata szükséges. Mindeközben Joan Laporta a sajtó mikrofonjai előtt erősítette meg, hogy Ousmane Dembélével 2024-ig, Raphinhával pedig 2027-ig írnak alá, és ezen a héten be is mutatják őket.

Raphinha a Leeds United együttesétől érkezik 58 millió euróért és némi bónuszért cserébe. A brazil szélső ma este érkezik meg Barcelonába az orvosi vizsgálatokra.

Raphinha 1996 december 14-én született. Egy olyan szélső, aki remekül egy az egyezik. Az első európai klubja a portugál Vitoria Guimaraes volt, onnan a Sporting Lisszabonba igazolt 6,5 millió euróért. Miután Portugáliában bizonyított, a Rennes szerződtette 21 millió euróért, amivel akkor a francia klub történetének második legdrágább igazolása lett. A sikeres franciaországi időszaka alatt a Leeds United akkori vezetőedzője, Marcelo Bielsa felfigyelt rá és Raphinha az angol klubhoz ment. Angliában az első idényében 30 mérkőzésen 6 gólt szerzett és kiosztott 9 gólpasszt, a következő szezonban 11 találat és 3 assziszt fűződött a nevéhez.

Raphinha 2021 októberében debütált a brazil válogatottban, amelyben 9 találkozón 3 alkalommal talált be.