Alemany: „Számítunk De Jongra és a történetnek itt a vége”

A spanyol és angol sajtó gyakorlatilag hetek óta cikkezik minden nap arról, hogy a Barcelona megállapodott a Manchester Uniteddel Frenkie de Jong eladásáról, ám a klub menedzsmentje rövidebb hallgatás után újra nyilvánosan elmondta, csak sportszakmai okból adnak el játékost. Laporta Raphinha bemutatásán még csak azt mondta „nem szükséges” eladni De Jongot, Mateu Alemany sportigazgató viszont eggyel konkrétabban fogalmazott, mikor arról beszélt, fontos játékosa a csapatnak a holland és számítanak rá.

Persze erre is lehet mondani, hogy annyira konkrét továbbra sem volt még Alemany, hogy azt mondja, De Jong nem eladó, viszont a mostani nyilatkozata inkább abba az irányba mutat, hogy tényleg van esélye arra, hogy nem lesz üzlet a Uniteddel. A kiskapu persze még ott van az ő mondatában is, hogy lehet ez másképp, mert azt megerősítette, hogy a pénzügyi fair play miatt muszáj eladni játékosokat.

De Jong helyzete

„Frenkie fontos játékosunk. Teljesen számítunk rá és a történetnek itt van vége. A pénzügyi fair play miatt persze kell játékosoknak távozniuk. Egyikük vagy másikuk távozni is fog, és azoknak a játékosoknak a távozása bonyolultabb, akik Frenkinél kevésbé fontosak.”

Aki nem utazik, nincs maradása Barcelonában sem

„Az, hogy kik utaznak az Egyesült Államokba, csak Xavitól függ. Vannak játékosok, akik tudják a helyzetüket és kapcsolatban vagyunk az ügynökeikkel, hogy elérjünk egy megállapodást. A logikus dolog számukra az lenne, ha itthon maradnának és megkeresnék a távozás útját amilyen hamar csak lehetséges.”

A tárgyalások Dembélével

„Sportszakmai szempontból semmilyen kétségünk nem volt. Egy másik dolog, hogy a szerződése lejáróban volt és nagy különbség volt a hosszabbítás értékelése kapcsán az ügynökei és a mi véleményünk között.”

Dembélé kivásárlási szerződése

„100 millió euró lett.”

Szerződések felbontása, mint opció

„Nem szándékozunk ilyet tenni, mert nem ezt a módot akarjuk és mert ez nem oldja meg a pénzügyi fair play korlátait.” [Ha a Barça egyoldalúan bontaná fel egy érvényes szerződéssel rendelkező játékos szerződését, az minimum a szerződése idejére járó pénzt megkapná, így anyagi előnye ebből nem származna a klubnak – a szerk.]

***