Lewandowski: „Eljött az idő, hogy visszatérjünk a csúcsra”

A Barcelona legújabb szerzeménye, Robert Lewandowski, aki a klub történetének első lengyel játékosa lett, hétfő hajnalban megérkezett Miamiba, hogy csatlakozzon az új csapattársaihoz a klub amerikai túrájának kezdete előtt. A 33 esztendős támadó nem sokkal a megérkezése után nyilatkozott is a klub hivatalos médiájának. Lewandowski nagyra értékeli Xavit, aki szerinte a megfelelő ember arra, hogy a Barçát visszavezesse a csúcsra, továbbá elmondta, hogy szerinte a csapat nagyszerű dolgokra lehet képes az előttünk álló szezonban.

Milyen érzései vannak most?

„Végre itt vagyok. Nagyon boldog vagyok, hogy a Barcelonához szerződtem, és hogy itt lehetek. Az elmúlt napok nagyon hosszúak voltak, de végül az üzlet megköttetett. Most már életem új fejezetére és egy új kihívására koncentrálhatok. Ehhez a klubhoz nem csak azért jövök, hogy meccseket, hanem azért, hogy címeket is nyerjek.”

Miért a Barcelonát választotta?

„Mert szerettem volna a spanyol bajnokságban játszani, és mindezt egy nagy klubnál megtenni. Ez lesz a következő lépés a karrieremben. A családom is új kihívásokat akart megtapasztalni, és ezt a klubot és ezt a várost választottuk.”

Hogyan látja az új csapatát?

„Eljött az idő, hogy visszatérjünk a csúcsra, és hogy a Barçát oda juttassuk, ahová méltó. Egyetlen céllal vagyok itt: szeretnék minél több címet nyerni.”

Beszélt már Xavival?

„Igen, a kezdetektől fogva elmondta nekem az elképzeléseit, a terveit a jövőre nézve a klubbal és velem kapcsolatban. Azt hiszem, jó úton jár. Nagyon könnyű volt elfogadnom, hogy Barcelonába jöjjek, mert a csapatnak egy olyan elképzelése és játékfilozófiája van, amit én is kedvelek. Egy olyan emberről beszélünk Xavi személyében, aki nagyszerű futballista volt, és aki a legjobb ember arra, hogy visszahozza a sikereket a klubba. Csodálatos jövőt jósolok neki edzőként, és szeretnék részese lenni ennek az izgalmas projektnek.”

Masiáról jöttem első “extra” adás: “Lewa leigazolása jó üzenet a külvilág felé”

Mi a legfontosabb dolog számodra?

„Nyilvánvalóan csatár vagyok, és gólokat kell lőnöm, de a csapat a legfontosabb. Nagyszerű játékosok vannak a csapatban, akik remek képeségekkel rendelkeznek, és együtt nagy dolgokra lehetünk képesek. Biztos vagyok benne, hogy nagyszerű dolgokat fogunk elérni ebben a szezonban.”

***