Milyen számot fog viselni Lewandowski?

Robert Lewandowski 2011 óta viseli a 9-es számot a mezén, legutóbb a Bayernnél, előtte pedig a Borussia Dortmundnál hordhatta ezt a számot. Megtarthatja a talizmánszámát, vagy más szám áll majd a hátán? Lassan kiderül.

Robert Lewandowski gyakorlatilag a teljes sikeres pályafutását a 9-es mezhez kötötte, amely egyértelműen az éppen aktuális elsőszámú középcsatárt illeti meg. Viszonylag egyszerűen megoldható a kérdés, ha a mez jelenlegi viselője, Memphis Depay távozik a klubtól, amire van esély, mert a holland támadó kevesebb játékpercet kaphatna a következő szezonban, és több lehetséges célpont is felröppent vele kapcsolatban. Az egyik a Tottenham, amely Lenglet után egy újabb Barcelona-játékosra csaphat le, de hallottuk a Koundé ügylet kapcsán is a nevét, hogy csökkentsék a francia védőjátékos árát. Igaz, nem Memphis az egyedüli, a marokkói Abdé neve is felmerült már a sevillai barterüzletben.

A lengyel csatár azután érkezik a Barcelonába, hogy mindenféle rekordot megdöntött a Bayernnél, és a 9-es szám passzolt legjobban gólrekordjaihoz.

Masiáról jöttem első “extra” adás: “Lewa leigazolása jó üzenet a külvilág felé”

A 9-est először a lengyel Znicz Pruszkow klubnál viselte a hátán, ahol 2007-ben kezdte el a pályafutását. 2008-ban a lengyel Lech Poznan csapatához szerződött, ahol az eltöltött két szezonban a 8-as számot kapta meg. Aztán a Borussia Dortmundnál töltött első szezonjában, azaz 2010–2011-ben, a 7-es számot viselte, de a második szezonban újra az övé lett a 9-es, és azóta ezzel a számmal azonosítják a lengyel csatárt, így volt ez legutóbbi klubjánál is, a Bayern Münchennél.

Abban az esetben, ha a 9-es számot nem neki szánják a Barcelonánál, Lewandowski választhatja a 11-es számot, amely nemrég szabadult fel Adama Traoré távozásával, miután kölcsönből visszatért Wolverhamptonba.

Még egyetlen új igazolásnak nincs fix száma, az augusztusi Gamperig ezek rendszerint még függőben lévő dolgok.