A kiárusítás folytatódik: Neto a Bournemouth játékosa

A Barça vasárnap délután jelentette be, hogy egyezségre jutott a Premier League-ben szereplő Bournemouth csapatával Neto átigazolásával kapcsolatban. A 33 esztendős brazil kapustól ingyen is hajlandóak voltak megválni a katalánok, annak ellenére, hogy nem járt le a szerződése. 

Neto emiatt az elmúlt két edzésen már nem is vett részt a klub engedélyével, mivel az átigazolásának utolsó részleteit véglegesítette. Szombat délután Borja Couce ügynökkel együtt nézte végig leendő csapata Aston Villa elleni találkozóját, vasárnap pedig már új klubja mezével pózolt.

A legtöbb játékos, aki nem szerepel Xavi Hernández terveiben a jövőre nézve, már távozott (Riqui Puig, Mingueza és Neto), de még mindig ott van Braithwaite és Umtiti, akiknek végső esetben egyoldalúan fel is bonthatja majd a szerződését a Barça, amennyiben önszántukból nem távoznak. Pjanic maradása egyre biztosabb, mivel ő a 60%-os fizetéscsökkentése után újból engedett a keresetéből, illetve azért, mert az előszezon során meglehetősen jól teljesített.

Memphis ügye továbbá is megoldásra vár, aki Lewandowski érkezésével már lemondott a 9-es számú mezről, a jövője azonban még mindig nyitott kérdés. Egy másik játékos, aki szintén mezszámot váltott, az Ferran Torres, aki a 19-es helyett a 11-es számú mezben fog majd szerepelni a következő szezontól.

***