Mingueza: „A távozásom? Nem volt problémám ezzel, Barcelonában, még ha fiatal is vagy, jól kell teljesítened, nem elég szimplán nyerni”

A 23 esztendős saját nevelésű játékos a távozásának körülményeiről

A Barça saját nevelésű játékosa, Óscar Mingueza nyilatkozott a sajtónak, miután hivatalossá vált a Celtához való igazolása. A 23 esztendős védő elmondta, hogy ugyan Barcelonában szeretett volna sikeres lenni, de miután Xavi Hernández közölte vele, hogy  néhány percet kaphat majd az előttünk álló idényben, azonban a rendszeres játéklehetőséget nem tudja számára garantálni, egyértelmű volt, hogy váltania kell és neki ezzel nem volt gondja. 

Az az érzése, tudott volna néha jobban is teljesíteni 

„Esetleg visszatérhetek-e Barcelonába a jövőben? Most csak a Celtára és a spanyol bajnokság nyitányára koncentrálok. Amikor Xavi Hernández megérkezett, egyből elmondta, hogy mit szeretne. Az az igazság, hogy amikor lehetőséget kaptam, akkor nem mindig játszottam a lehető legjobban. Ha egy edző terveiben nem szerepelsz, nagyon nehéz szóhoz jutni.”

Nem volt különösebb problémája a távozással 

„Amikor azt mondták nekem, hogy a maradásom esetén ugyan kapok majd néhány percet, de a rendszeres játéklehetőséget nem tudják számomra garantálni, egyértelmű volt számomra, hogy mennem kell. Őszintén szólva mindig is arról álmodtam, hogy a Barçával legyek sikeres, de ha el kell mennem, nekem az sem jelent problémát.”

Nem elég csak szimplán nyerni 

„Azt hiszem, Koeman irányítása alatt jó szezonom volt, de próbáltam jól teljesíteni az elmúlt két évben. Nem volt gondom azzal, hogy elhagyjam a csapatot. Lehet, hogy ez igazságtalannak tűnhet nekünk, játékosoknak, de ez a Barcelona. Ha fiatal is vagy, mindig jól kell teljesítened, nem elég csak szimplán nyerni. Nagyon jónak kell lenned. Megértettem a klub álláspontját.

Ebben a szezonban visszatér majd a Camp Nouba – már ellenfélként 

„Jó érzés lesz majd visszatérni a Camp Nouba, nagyon várom már.”

***