Hivatalos: Memphis 2025-ig az Atléticóé, Carrascót a Barça a nyáron 20 millió euróért megvásárolhatja

Hivatalossá vált, amiről az elmúlt napokban már beszámoltunk

Az Atlético Madrid hivatalosan is bejelentette Memphis leigazolását. A matracosoknak mindenképpen szüksége volt egy támadóra, miután a téli átigazolási időszakban Matheus Cunhát és João Félixet is elvesztették, utóbbi kölcsönben a Chelsea-nél folytatja az idény végéig és végül a hollandra esett a választás, aki csütörtökön már az új csapattársaival edzett, annak ellenére, hogy a bejelentés a váltásáról akkor még nem érkezett meg. Memphis szerződése 2023 nyarán lejárt volna, így akkor ingyen távozhatott volna, emiatt a Barcelona is jól jött ki ebből az üzletből, amely némi összeget (3+1 millió euró) kap a csatárért cserébe, továbbá a megállapodás részeként a katalánoknak nyáron lehetőségük lesz egy 20 millió euró körüli összegért megvásárolni Carrascót, de fontos, hogy nem kötelező érvényűen.

Memphis ebben a szezonban alig lépett pályára Barcelonában (négy mérkőzésen egy gólt szerzett), az Atléticónak pedig sikerült januárra előrehoznia az érkezését, ahogyan egy évvel ezelőtt Reinildóval és Wassszal tették, és idén télen Söyüncüvel is megtehetik. Azokra a játékosokra próbálnak lecsapni, akiknek hat hónap múlva lejár a szerződésük és akiknek így az áruk a piaci értékükhöz képest januárban drasztikusan csökken.

Memphis két és fél évre, 2025 nyaráig írt alá új klubjánál, nagy vágyakkal érkezik, megtette a magáét, hogy az Atléticónál legyen, és az első naptól kezdve készen áll a versenyzésre, miután a hollandokkal szerepelt a világbajnokságon. A 28 esztendős játékos az első szezonjában 38 meccsen 13 gólt szerzett Barcelonában és a télen érkező Aubameyanggal egyetemben a házi góllövőlista élén végzett.

Emellett a katalánok megegyeztek az Atléticóval egy opcióról, hogy jövő nyáron egy 20 millió körüli összegért szerződtethetik Yannick Carrascót. A belga jelenlegi kontraktusa 2024-ig szól, nem hosszabbít a matracosokkal, és ha a Barcelona akarja, akkor a következő szezonra csatlakozhat a projektjükhöz, de az idei szezont már Madridban fejezi be. Most Xaviék keresik Memphis utódját.

A holland lesz a negyedik csatár, aki a Cholo-éra alatt a Barcelona mezét az Atléticóéra cseréli. Az első David Villa volt 2013 nyarán, aki kulcsszereplője volt annak idején a Liga megnyerésének és a Bajnokok Ligája döntőjébe jutásnak gránátvörös-kékben. 2020-ban Luis Suárez tette meg ugyanezt a kitérőt, aki 21 góllal járult hozzá az Atlético bajnoki címéhez, Griezmann pedig két évvel a Barcelonába igazolása után tért vissza a piros-fehér klubhoz. Egy rövid ideig Memphis és Griezmann Barcelonában csapattársak voltak, most ismét együtt játszhatnak majd.

***