Hivatalos: Marcos Alonso 2024-ig hosszabbított a Barçával… opcióval a hosszabbításra

A korábbi kontraktusa a nyáron lejárt volna, ezért volt szükség erre a lépésre

Marcos Alonso kora délután az ügynöke, Raúl Verdú kíséretében a Barcelona irodájába ment, hogy aláírja a 2023 nyarán lejáró szerződésének egy évvel történő meghosszabbítását, amely egy olyan lehetőséget is magába foglal, miszerint amennyiben mindkét fél úgy gondolja, ezt 2024 nyarán ugyancsak meg lehet hosszabbítani egy évvel. A  klub nem sokkal később közölte is a megállapodást, amely egyébként nem érinti a „fair play” kérdést, hiszen ez a hosszabbítás csak a következő szezonban lép majd hivatalosan a jegyzőkönyvekbe, így addig nem befolyásolja a klub bértömegét.

Maga Xavi Hernández volt a legfőbb szószólója Marcos Alonso hosszabbításának, aki mindenben megfelelt az edzői stáb elvárásainak. Sőt, jelenleg a Chelsea korábbi játékosa bal oldali középhátvédként több megoldást nyújt, mint szélsőként, különösen Alejandro Baldé berobbanása óta. Gerard Piqué téli távozásával új pozíciót kapott a madridi születésű játékos.

„Az első naptól kezdve nagyon boldog vagyok. Az egész csapat, a személyzet és mindenki megkönnyítette az alkalmazkodásomat, nagyon örülök, hogy még egy évig folytathatom, és alig várom, hogy továbbra is megpróbáljunk minden meccset megnyerni. A csapat, a közösség és a teljes személyzet nagyon jó a szurkolókkal kiegészülve. Szeretnék tovább dolgozni, jól csinálni a dolgokat, és továbbra is trófeákat nyerni az embereknek és a klubnak” – mondta Marcos Alonso, akit arról is kérdeztek, hogy hogyan éli meg, hogy mostanában középhátvédként játszik, ennek kapcsán elmondta, hogy mindenben kész segíteni a csapatot.

„Mindig örömmel járulok hozzá a csapat játékához bármilyen poszton. Ahol az edző mondja, ott fogok játszani, és megpróbálom a legjobbamat nyújtani. A minap olvastam, hogy statisztikailag ez volt a Barça történetének egyik legjobban teljesítő védelme az elmúlt években egy adott szezon ezen szakaszában, és ezt fenn kell tartanunk. Még hátra van a szezon fele, és még mindig sok a tennivaló, és sok a javítanivaló. Dolgozunk tovább, és reméljük, hogy a szezon végén is jó eredmények születnek majd.”

Héctor Bellerín azonban egészen ellentétes helyzetben van. A korábbi Arsenal-játékos, aki ingyen igazolható játékosként és jóval csökkentett fizetéssel érkezett, nem szerepel a klub terveiben a jövőre nézve, így gyakorlatilag szóba sem kerül a folytatása jelenleg.

***