Sergi Roberto 2024 nyaráig írhat alá… opcióval a hosszabbításra

A hivatalos bejelentés is hamarosan érkezhet

Néhány nappal ezelőtt Sergi Roberto ajánlatot kapott arra, hogy még egy szezonra és egy opcionális szezonra meghosszabbítsák a 2023 nyarán lejáró kontraktusát, a lejátszott mérkőzések számától függően. Miután kielemezte az ajánlatot, és bár az ebbe belefoglalt második, opcionális év a lejátszott meccsek aránya miatt először nem volt egyszerűen átlátható, a sokoldalú, saját nevelésű játékos beleegyezett az ajánlat elfogadásába és elvi megállapodás született.

A jobbhátvéd idén júniusban véget érő szerződésének meghosszabbítása már kész, de hivatalosan még nem zárult le, mert az utolsó simítások még folyamatban vannak. A bejelentés megérkezése már csak napok kérdése lehet. Ennek létrejöttében Xavi nagyon nagy szerepet vállalt, aki egyike azoknak, akik ragaszkodtak ahhoz, hogy a játékos maradjon a klubnál. Roberto mindig is a maradást tekintette első számú opciójának.

Sergi Roberto a vártnál talán többet játszik ebben a szezonban. Az eddig lejátszott 29 meccsből 18-on játszott, ebből 12-öt a Ligában, 3-at a Bajnokok Ligájában, 1-et Copa del Rey-ben és 2-öt a Spanyol Szuperkupában.

***