A LaLiga jóváhagyta a Barça életképességi tervét, de a neheze csak ezután jön

Xavi, Mateu Alemany és a vezetőség szerdán találkoznak, hogy egyeztessék az elképzeléseiket a nyárra vonatkozóan

Xavi Hernández vezetőedző és Mateu Alemany sportigazgató vezeti majd a vezetőség most szerdán esedékes ülését, amely véglegesen meghatározza a nyáron követendő lépéseket az új igazolások és távozók tekintetében, miután a Barcelona kedden megkapta a LaLiga jóváhagyását a következő két évre vonatkozó életképességi tervére, bár fontos megemlíteni, hogy a Barcelona feladatát sok más dolog miatt az is megnehezíti, hogy jelenleg csupán minden beérkező összeg 40%-át költheti átigazolásokra vagy fizetésekre.

Ebben a helyzetben a Barcelonának lépnie kell, és új forgatókönyveket kell kitalálnia, annak tudatában, hogy nehéz lesz lezárni az összes olyan igazolást, amit elképzeltek. Nyilvánvalóan az első lépés az lesz, hogy bejegyezzék az összes olyan szerződéshosszabbítást, amely a tavalyi szezon óta függőben van. Olyan játékosokról beszélünk, mint Ronald Araújo, Sergi Roberto, Gavi, Iñaki Peña és Marcos Alonso. Alejandro Baldé hosszabbítása is hamarosan hivatalossá válik.

Amint lezárul ez a folyamat, itt lesz az ideje, hogy a távozókkal foglalkozzon a csapat. A minimálisan távozó játékosok száma három, de nem kizárt, hogy többen is lesznek. Jelen pillanatban Ansu Fati, Ferran Torres és Franck Kessié a fő jelöltek. Bár a jelenlegi helyzetben még akár többen is távozhatnak, ha egy elfogadható ajánlat érkezik valakiért.

Maga Xavi lesz az a személy, aki a játékosokat tájékoztatni fogja a klub végleges döntéséről a jövőjükkel kapcsolatban. A szándéka az volt, hogy ezt még az idény vége előtt mgeteszi, de mivel a LaLiga kedden engedélyezte a klub életképességi tervét, a megbeszélésekre így csak ezután fog majd sor kerülni.

A távozók listájának eldöntése után jöhetnek az esetleges érkezők, amelyek közül Lionel Messi lesz az első számú prioritás, főleg, hogy az ő esetében sürget az idő, mert minél hamarabb szeretne dönteni. A klub elképzelése szerint szerdán hivatalos ajánlatot tesznek neki, bár még nem sikerült véglegesíteniük a távozókat.

A megerősítendő posztok nagyon egyértelműek, a fő cél ezután egy védekező középpályás leigazolása lesz, miután Sergio Busquets távozását megerősítették. Sürgősen szükség van egy top játékosra, Joshua Kimmich és Martin Zubimendi neve merül itt fel. A középpályás után a másik három fő prioritás egy támadó középpályás, egy csatár és egy jobbhátvéd szerződtetése lesz. Érdekes módon azonban az első igazolás egy középhátvéd lesz Iñigo Martínez személyében, aki már Barcelonában tartózkodik és várja, hogy az érkezése mikor válhat hivatalossá.

A távozók és érkezők után pedig az utolsó fejezet, amellyel foglalkoznia kell a klubnak, azok az idén kölcsönben szereplő játékosok lesznek, akik hamarosan visszatérnek. Eddig annyi biztos e téren, hogy Ez Abde az előszezont az első csapatnál fogja majd tölteni. A többiek, köztük Nico is, eladások vagy új kölcsönadások részesei lehetnek.

***