Vitor Roque: „Minden nappal közelebb kerülök ahhoz, hogy teljesüljön az álmom”

A brazil támadó, aki azon dolgozik, hogy felépüljön bokasérüléséből, már a Barcelonára gondol. "Büszkeséggel tölt el, hogy a Barça mezét viselhetem" - mondta a 'Mundo Deportivo' című lapnak adott interjújában.

Vitor Roque nem tudja leplezni, hogy megőrül a Barcelona mezéért. A ‘Mundo Deportivo’-nak adott interjújában a brazil támadó bevallotta, hogy mindig is az volt az álma, hogy a klub játékosa legyen  és biztosította, hogy „a Barçához való igazolás nagyon büszkévé tett.” Sérülésével kapcsolatban Roque több mint optimista, annak ellenére, hogy csak december közepén térhet vissza: „Még mindig remélem, hogy játszhatok egy utolsó meccset a Paranaense csapatában, mielőtt Barcelonába megyek.”

A fiatal csatár nagyon hálás az átigazolásának létrejötte miatt, különösen Xavinak és Decónak: „mindketten felhívtak, és elmondták, hogy nagyon örülnek, hogy lezárultak a tárgyalások, és hogy segíteni fognak abban, hogy nagyon gyorsan beilleszkedjek”. Ronald Araújo is felhívta, „néhány nappal azelőtt beszéltünk, hogy aláírtam, és azt mondta, hogy mindenképpen ide kell jönnöm”. Honfitársa, Raphinha is megtette a magáét, „azt mondta, hogy nagyon vár, és hogy már nagyon izgatott, ha csak arra gondol, hogy majd velem játszhat.”

Vitor Roque még mindig várja, hogy kiderüljön, hogy már a télen, vagy majd csak a nyáron köthet ki Barcelonában: „Deco azt mondta nekem, hogy januárban minden megtörténhet, legyek nyugodt, és ne gondoljak másra, csak a felépülésre” – magyarázta a csatár.

Emlékezni kell arra, hogy Vitor Roque szerződtetése a következő szezonra való tekintettel mintegy 30 millió euró plusz esetleges 31 millió eurós bónuszokért zárult le. A megállapodásban viszont van egy olyan záradék, amely lehetővé teszi, hogy akár már januárban csapatot váltson és egyelőre minden jel arra utal, hogy Roque fél évvel a tervezettnél hamarabb láthatja valóra válni az álmát.

***

Egyedi mezfeliratozás! Add le a rendelésed egy játékossal vagy a saját neveddel november 1-ig és Spanyolországban legyártatjuk neked a szurkolói Barça mezed!