A mesterséges intelligencia szerint Kimmich lenne a legjobb igazolás a Barça számára

Erre még egyértelmű érveket is felhozott nekünk az AI

Hansi Flicknek, az FC Barcelona új edzőjének a megérkezése a nyári átigazolási időszak előestéjén felrázta a piacot, és több név is a tőzsdéhez hasonlóan fel- és lejtmenetben van, ami az esélyeket illeti, hogy a következő szezonban a katalán csapatot erősítsék. Hogy végül kik érkeznek, arról szokás szerint a vezetőség dönt majd, Deco vezetésével és az új edző véleményével. Mi most a mesterséges intelligenciát hívtuk segítségül, hogy megpróbáljuk kideríteni, vajon ez a feltörekvő technológia összhangban van-e azzal a véleménnyel, amit a médiában a legtöbbször látunk a Barça átigazolásaival kapcsolatban.

A népszerű ‘Chat GPT’ arra a kérdésre, hogy melyik játékos lenne a legjobb szerződtetés Hansi Flick edzővé válásával, a válasz egyértelmű: „Miután Hansi Flick lett az FC Barcelona edzője, akkor a játékstílusához tökéletesen illő érkező Joshua Kimmich lenne a Bayern Münchenből.”

A német válogatott nevén kívül a platform több nyomós érvet is felhoz:

1. Taktikai sokoldalúság:

Kimmich egyaránt képes középpályásként, jobbhátvédként és középső védőként is játszani, ami olyan taktikai rugalmasságot biztosít, amit Flick tudna kihasználni. Ez lehetővé tenné a Barça számára, hogy az ellenféltől és a mérkőzés körülményeitől függően különböző formációkhoz és játékstílusokhoz alkalmazkodjon.

2. Flick stílusának ismerete:

Hansi Flick már dolgozott együtt vele a Bayern Münchennél és a német válogatottnál, ahol mindketten jelentős sikereket értek el. Ez a kölcsönös ismeret megkönnyítené a játékos beilleszkedését a csapatba, és felgyorsítaná az új taktikai rendszerhez való alkalmazkodást.

3. Vezetői és győztes mentalitás:

Kimmich a pályán és azon kívül is ismert győztes mentalitásáról és vezetői képességeiről. 29 évesen tapasztalatot és karaktert hozna egy fiatal csapatba, valamint példát jelentene az öltözőben és a pályán egyaránt.

4. Technikai minőség és látásmód:

Kimmich kiváló passzképességével és kiemelkedő látásmódjával tökéletes kiegészítője lenne a Barça középpályájának. Legnagyobb erősségének egyike, ahogyan hátulról kezdeményezi a támadások felépítését, valamint pontossága a hosszú és rövid átadások tekintetében, amely jelentősen javítaná a csapat átmeneteit.

5. Összeegyeztethetőség a Barça DNS-ével:

Kimmich játékstílusa, amely a labdabirtokláson és a magas presszingen alapul, tökéletesen illeszkedik az FC Barcelona filozófiájához. Taktikai intelligenciája és technikai képességei tökéletesen illenének a klub hagyományos játékrendszerébe.

6. Védekezésben és támadásban is hasznos tud lenni:

Kimmich a védekező képességei mellett a támadásokhoz is sokat tesz hozzá. Veszélyt tud jelenteni az ellenfél kapujára a pontos átlövéseivel, emellett az asszisztjai teszik még őt teljes értékű játékossá, aki a játék minden fázisában képes befolyásolni a játékot.

Végső konklúzióként az AI megállapítja, hogy „Joshua Kimmich érkezése az FC Barcelonához nem csak egyéni kvalitások tekintetében erősítené a csapatot, hanem egyben egy stratégiai lépés is lenne Hansi Flick játékfilozófiájának hatékony megvalósításához, amely által a klub ismét minden sorozatban felvehetné a versenyt.”

***