Faye hozzáállása dönt majd a jövőjéről

A fiatal szenegáli védő garanciát követel a játéklehetőségre a maradása esetén, de Flick egyelőre ezt nem adta meg számára az első csapatban. A klub még nem kapott hivatalos ajánlatot érte, és így a jövője még mindig a levegőben lóg.

Az az igazság, hogy egy 19 éves játékoshoz képest, aki még nem debütált hivatalosan az első csapatban, Mikayil Faye neve nagy zajt csap. Ügynökei mindent megmozgatnak azért, hogy ajánlatokat kapjanak, miközben a klub gyanakodva figyeli ezeket a lépéseket, azzal a céllal, hogy az előszezont az első csapat dinamikájában kezdje meg, és maga Hansi Flick döntsön.

A játékos környezete szerint azonban a középhátvéd csak akkor hajlandó folytatni, ha biztosan játékperceket kap, amit a német edző mindenkinek nem tud garantálni a keretből, egy Barcelona Atléticből feljövő játékosnak meg főleg. Ezek az állítólagos követelések nem tetszenek a klub igazgatótanácsának, akik fontolgatják, hogy megoldást találjanak erre a helyzetre, ha a játékos továbbra is hajthatatlan marad.

Úgy tűnik, a Faye-ügynek nincs egyszerű megoldása. Először is, a klubot aggasztják a követelései, amelyeket egyáltalán nem tartanak megfelelőnek, és az a mód, ahogyan az ügynökei mozognak a piacon, szintén nem kelt túl nagy bizalmat. A ‘Mundo Deportivo’ által megelőlegezett portói ajánlat még mindig nincs papírra vetve, lehet, hogy nem is lesz.

A Barcelona egy tehetséges, védekezésben nagy potenciállal rendelkező játékosnak tartja a szenegálit, aki akár balhátvédként is bevethető lenne, de maga a játékos eddig nagyon nem volt hajlandó elfogadni, hogy a szélen játsszon. Ez a fajta hozzáállás kezdi fárasztani a katalán klubot. A maga részéről Flicknek nem okoz gondot, hogy az előszezonban lehetőséget adjon Faye számára, de azzal a nyilvánvaló ténnyel, hogy a védelem középen nagyon nagy „túljelentkezés” van, jelenleg nincs szükség a középhátvéd pozíciójának megerősítésére.

Egyértelműnek tűnik, hogy Faye hozzáállása döntően meghatározza majd a jövőjét. Ha ragaszkodik ahhoz, hogy feltételeket és követeléseket támasszon, ahogyan az egyes médiumokból kiszivárgott, akkor nagyon nehéz elképzelni a maradását. Ha észhez tér és alkalmazkodik az első csapat körülményeihez és igényeihez, akkor Flick találhat számára megoldást.

Mindenesetre a Faye-saga hosszúra nyúlik. Egyrészt, mert a játékos úgy tűnik, hogy nem akar mindenáron a Barcelonánál maradni, másrészt, mert a katalánok csak kedvező ajánlat esetén engednék el őt. Nem szabad elfelejtenünk, hogy egy olyan fiatal tehetség, mint Marc Guiu, aki nemcsak bemutatkozott az első csapatban, de gólokat is szerzett, 6 millió euróért távozott a Chelsea-hez, igaz, ennyi volt a kivásárlási záradéka. Ennél nagyobb összeget aligha kaphatnának egy olyan játékosért, aki még az első csapatban sem debütált.

***