Lefektették a Johan Cruyff Stadion alapkövét

6.000 férõhelyes lesz a B csapat új otthona | Szimbolikus a dátum

Kora délután a katalán egyesület ünnepélyes keretek között lefektette a Johan Cruyff Stadion alapkövét, mely a Ciutat Esportiva Joan Gamper edzőközpontban fog felépülni, és fõként a B csapat otthonaként szolgál majd. Az eseményt Josep María Bartomeu elnök vezényelte, de részt vett rajta Andrés Iniesta és Gerard Deulofeu az első keretből, Carlos Aleñá valamint Sergi Palencia a B csapattól, illetve jelen volt a másfél éve elhunyt holland legenda özvegye és két lánya.

A Barcelona a legmagasabb szinten képviseltette magát a stadion alapkövének a letételénél, és nem csak Bartomeu elnök, de további szakosztályvezetõk és elnökségi tagok is tiszteletüket tették a helyszínen. Bartomeu hangsúlyozta a 14-es szám fontosságát, vagyis Cruyff egykori mezszáma miatt tették pontosan a mai napra az alapkõletételt. Az egyesület elsõ embere ezen felül kifejezte elégedettségét, hogy ebbe a szakaszba ért a kezdeményezés.

„Ez az összes culé álma. Szeretném kifejezni a hálámat az összes korábbi elnöknek, akik lehetõvé tették ennek a megvalósulását: Nuñeznek, amiért anno megvette ezt a telket a Masía miatt. Gaspartnak, mert õ hitt a projektben, és lefektette az alapkövet. Laportának a Saint Joan Despíben végzett munkát, valamint azt, hogy átadta a Ciutat Esportiva edzõközpontot. Végül pedig Rosellnek, aki megadta az utolsó lökést a projektnek. Szeretném továbbá megköszönni Batlle és Roig építészeknek a tervezést, Cruyff családjának pedig azt, hogy elnevezhettük róla a stadiont.”

14 hónap, 6.000 férõhely, 12 millió euró

Az Espai Barça-projektért felelõs biztos, Jordi Moix röviden összefoglalta a Johan Cruyff Stadion építésével kapcsolatos információkat és tudnivalókat.

6.000 férõhelyes lesz, és 12 millió euróba fog kerülni. 14 hónapon belül lesz kész. Azt szerettük volna, ha már hamarabb átadhatjuk, de egy stadiont felhúzni munkaigényes dolog. Ez a stadion szimbolizálja azt a munkát, amit belefektettünk ebbe az egészbe, és arra bátorítok mindenkit, hogy jöjjenek el, és csodálják majd meg.”

Arról, hogy mi is az Espai Barça-projekt, itt írtunk bõvebben.