Pérez öt mérkőzésre az első csapattól

A szerződésében lévő záradék segítheti a felnőtt csapatba kerüléshez

A 2019/2020-as bajnokság egyik nagy felfedezettje a fiatal spanyol csatár, Carles Pérez. Ernesto Valverde vezetőedző az előszezonban és az első három bajnoki találkozón is számított a B csapat játékosára. Pérez hamarosan azonban az első csapat játékosa lehet, ehhez már csak öt találkozón kell pályára lépjen.

Ernesto Valverde nehéz helyzetbe került, ugyanis Coutinho, Malcom és Rafinha távozásával négy támadó maradt a keretben, név szerint: Messi, Suárez, Griezmann és Dembélé. Ez a szám könnyen és hamarosan ötre növekedhet, ugyanis Carles Pérez szerződése tartalmaz egy olyan záradékot mi szerint, ha a fiatal szélső hét mérkőzésen pályára lép a felnőtt csapatban és ezeken minimum 45 perc lehetőséghez jut, a felnőtt csapat keretének a tagjává válik. Pérez jelen pillanatban két ilyen mérkőzéssel rendelkezik, plusz az első fordulóban a Bilbao ellen 14 percet töltött a pályán, melyhez ha nem játszik egy félidőnyit valamelyik meccsen, az ott szerzett ideje hozzáadódik és ilyen formában is gyűjtögetheti a szerződéséhez szükséges mérkőzésszámokat.

Carles Pérez mostani szerződése 2020 június 30-ig szól két év opcióval, de a klub képviselői már felvették a kapcsolatot a játékos képviselőivel, annak érdekében, hogy meghosszabbítsák a kontraktust 2022 júniuásig.