Carles Pérez kontraktusa javult, de továbbra sem az első keret tagja

A fejlődését díjazta a klub | Még játszhat a B csapatban is

 

A katalán ‘Sport’ sportnapilap információ szerint Carles Pérez szerződésében az Inter elleni, végül 2-1-re megnyert mérkőzésen lejátszott perceivel életbe lépett egy záradék, mely automatikusan az első keret szintjéhez igazítja a játékos fizetését. Ennek ellenére Pérez továbbra is ingázhat a két csapat között. 

Amint arról korábban beszámoltunk, a játékos nemrég hosszabbított a klubbal, és a kontraktusába építettek egy záradékot, mely alapján bizonyos játékpercek esetén a szerződésének a kondíció javulnak. Korábban arról lehetett olvasni, hogy ez egyben azt is jelentené, hogy Pérez az első keret teljes értékű tagja lesz, ám a ‘Sport’ sportnapilap szerint ez nem fedi a valóságot.

A megállapodás értelmében ugyanis Pérezt anyagilag ismeri el a klub, ám az első keretbe még nem kerül fel automatikusan. Ez ugyanis akkor azt jelentené, hogy a B csapatban már nem léphet pályára, amit viszont nem akar az egyesület a támadó további fejlődése miatt. Ennek következtében született a megoldás, hogy a játékos bérét igazítják az első keret adott szintjéhez, amennyiben az idei szezonban legalább hét mérkőzésen pályára lép, azokon pedig legalább 45 percet játszik.

Ez Milánóban megtörtént, ráadásul be is talált a saját nevelésű játékos az első BL-meccsén, vagyis duplán lehetett örömittas kedd este.