Fabiano: „Közel voltam a Barçához”

Luis Fabiano nevére alighanem mindenki jól emlékszik, aki követte a spanyol bajnokságot és a világ futballját a 2000-es években. Fabiano a Sevillában teljesedett ki, amellett, hogy a brazil válogatottnak is fontos tagja volt. Az élet úgy hozta, hogy nem igazolta le őt egy szuperklub sem, de többen is közel álltak ehhez. Erről mesélt a napokban a volt támadó, említve a Barcelonát is, mint egykori hívóját.

Fabianónak talán kicsit több szerencse hiányzott, valószínűleg maga is fogadott volna a bet365 alternatív oldalakon, hogy egyszer Barcelonában fog futballozni, de valami mindig elválasztotta ettől.

“Sevillában hét évet töltöttem tele gólokkal, boldogsággal és elégedettséggel. Nagyon erős csapatunk volt, és akkor mi honosítottuk meg a nyerés tradícióját, ami azóta is tart. Sao Paoloban már nagyon figyeltek. Később, évekkel később újra megpróbálták, amikor a Portóban játszottam. Arra is szívesen emlékszem vissza, hiszen megnyertük a Klubvilágbajnokságot. És ezt követően nem vártak tovább, korrekt ajánlatot adtak.”

“Volt érdeklődés a Real Madrid részéről, de hogy őszinte legyek, sokkal közelebb álltam a Barçához. Ők megpróbáltak megvásárolni amikor még Brazíliában játszottam, és újra megpróbálták amikor már Sevillában voltam.”

“2010-ben pedig a Milanhoz voltam közel, de végül a klubok nem állapodtak meg, nem volt egyezség. De nem sajnálom, és ezt komolyan mondom. Szerintem a pályafutásom során a dolog úgy történtek, ahogyan történniük kellett. Természetesen örültem annak, hogy egy olyan klub, mint a Milan szeretett volna magánál tudni, de ez végül nem volt lehetséges. És előre néztem akkor is. Volt érdeklődés a Roma részéről is.”

“Nem látok a mai támadók közül egyetlen olyan játékost sem, aki hasonló karakterisztikájú lenne, mint én. De sokan vannak, akik tényleg nagyon erős, jó támadók. Haaland egészen kivételes.”