Sárga lapos veszélyben a bajnoki hajrára

A Barcelona jó helyzetbe került a spanyol bajnokságban azt követően, hogy győzött Villarrealban, mindeközben pedig a Real Madrid és az Atlético Madrid is pontokat hullajtott el a pontvadászatban.

A Barcelona játékosainak ugyanakkor nagyon kell figyelnie a következő hetekben, hogy sárga lapokat ne kapjanak, mert eltiltások következhetnek most már. Jelenleg négy olyan játékosa is van a Barcelonának, akik egy sárga lapra vannak egy eltiltástól, ami most már nagyon súlyos következményekkel is járhat. Különösen azért, mert kulcsjátékosokról beszélünk, akiknek a hiánya valóban fájhat az együttesnek a Mundo Deporitvo szerint.

A szurkolók talán jobb, ha nem tesznek online sportfogadas-t ilyen témára, hiszen az lenne a legjobb, ha egyik játékos sem kapnak sárga lapot.

A veszélyeztetettek Messi, Griezmann, De Jong és Mingueza. Közülük Messi és Griezmann azok, akik a leginkább el tudják kerülni támadóként, hogy szabálytalankodjanak, De Jong és Mingueza esetében azonban könnyen előfordulhat az is, hogy sajnos lehetetlen lesz megúszni ezt a hat mérkőzést lap nélkül. Különösen nehéz meccs lesz az Atlético Madrid elleni, illetve a Valencia ellen is, mert ez ráadásul idegenbeli meccs lesz. Találkozik még a Barcelona a Levantével, a Celtával és az Eibarral, illetve ezen a héten csütörtökön a Granadával. Egyik sem lehetetlen meccs, de sárga lapot bármikor, bárki ellen összegyűjthet egy játékos.

Akik két lapra vannak az eltiltástól

Jordi Alba és Busquets olyanok, akik 8 sárga lappal állnak ebben a szezonban, ez azonban még megengedi, hogy egy lapot kapjanak, majd ezt követően jönne az eltiltás. Az mindenesetre tény, hogy Ronald Koeman edzőnek a legjobb csapatára kell törekednie, hogy ha nyerni akarja a meccseket, hiszen hibázási lehetőség nincs. Bajnok úgy lehet a Barcelona, ha minden meccsét megnyeri.