Jordi Alba feljebb lépne a fizetési rangsorban

Pályafutásának legjobb időszakát futja | A mostani kontraktusa 2020-ban jár le

A csapat megerősítése után a szerződéshosszabbítási projekt veszi kezdetét a Barcelonánál, melyben hangsúlyos szerep jut majd Jordi Alba 2020 nyarán lejáró kontraktusának. A szélső Ernesto Valverde kezei alatt kivirágzott, Messi nélkülözhetetlen játszótársa, és a játékos ezt a fejlődést szeretné az anyagi megbecsültségében is viszontlátni. 

Amint az ismeretes, Sergio Busquets ügyében már dűlőre jutottak a felek, a középpályásnak már csak szignóznia kell majd az új papírokat. További téma lesz még Ivan Rakitic szerződése, akit a nyár végén erőteljesen csábított a Paris Saint-Germain, és ugyan a horvát játékos  személyes és családi okok miatt valóban a Barçát preferálta, spanyol lapértesülések szerint Rakitic egy fizetésemelésről szóló ígéretet is kapott, melynek köszönhetően még egyszerűbb volt a maradás mellett letennie a voksát.

 

 

Ezeken túl viszont Jordi Alba kontraktusának a megújítása sem kisebb jelentőségű, ráadásul ha a klub nem akar majd ugyanabba a folyóba lépni, mint ahogy azt tette Dani Alvessel, úgy a játékos 2020 nyaráig szóló kontraktusának a meghosszabbítását célzó tárgyalásokat már az idén meg kell kezdenie. A spanyol szélső 2012-ben érkezett Barcelonába, és ugyan Luis Enrique utolsó évében nem számított alapembernek, az esetek többségében mindig is a kezdőcsapathoz tartozott. Ennek ellenére valójában csak Ernesto Valverde érkezése és Neymar távozása után virágzott ki, amikor is a teljes baloldalt megkapta. Az elmúlt szezonban visszatérő jelenség volt az, ahogy Messi káprázatos labdákat osztogat azokra a területekre, ahova senki más nem tudná adni a játékszert, Alba pedig rendre felismerte ezeket a szituációkat, és nem egy gólt vagy gólpasszot jegyzett ezek után a szélső.

Ugyan a játékos nem került be Luis Enrique szövetségi kapitány első kihirdetett keretébe, nem lehet formahanyatlásról beszélni az esetében, sokkal inkább személyes ellentét az utolsó közös katalóniai szezonból vagy az állhat a háttérben, hogy a korábbi barcelonai edző így akarja motiválni a szélsőt a még jobb teljesítményre. Ennek következtében a játékos szándéka az, hogy a fent leírt fejlődését az egyesület pénzügyileg is elismerje. Más szavakkal kifejezve: Alba feljebb akar lépni a fizetési ranglétrán a csapaton belül.

A klub egyelőre nem kezdte még el a tárgyalásokat a szélső ügynökével. Legutóbb még Robert Fernández korábbi sportigazgatóval történtek informális beszélgetések az új kontraktusról, ám azóta a Pep Segura vezette sportszakmai tanács nem lépett az ügyben. Mindenesetre úgy értesültek a főbb spanyol lapok, hogy a felek a következő hetekben felveszik egymással a kapcsolatot az új szerződés ügyében.

Mindenképpen beruháznál egy Barçás ereklyére? Akkor az Eurobarça Shop pontosan a te tereped, ahol megrendelheted az alábbi ‘Baaarca!’ pólót akár több színben is!