Dembélé nem jó úton, de a klub szivárogtat…

A csapattársak sem nézik jó szemmel a kihágásait, ugyanakkor látják, mekkora tehetség

Ousmane Dembélé megint elkésett a vasárnapi regeneráló tréningről, és hiába játszott jól az utóbbi két meccsén, ezzel ismét a fegyelmezetlenségeire terelte a figyelmet. Spanyol lapértesülések szerint az öltözőnek sem tetszik Dembélé éretlensége, ám ezzel együtt a kulcsjátékosok furcsának találják a kettős mércét a francia labdarúgóval… 

Ernesto Valverde a Tottenham elleni BL-meccset felvezető sajtótájékoztatóján természetesen érintette a témát pár órával ezelőtt, és ironikusan kezdett: „Azt hittem, hogy a derbi négygólos megnyerésével egy nyugodt vasárnapom lesz, aztán Dembélé elkésett… Viccet félretéve, nem ez az első eset, de házon belül fogjuk megoldani. Ami a legfontosabb: olyan döntést fogunk hozni, ami segíteni fogja a játékost.”

Arra a kérdésre válaszolva, hogy komoly büntetés vár-e a gall csatárra, Valverde úgy reagált, hogy „ezt még meglátjuk… Egy biztos: házon belül döntünk a kérdésben. Hogy játszik-e kedd este? Majd meglátjátok 24 óra múlva.” 

Valverde és az öltöző is frusztrált, de… 

Amint az látható a tréner szavaiból, Valverde is dühös a játékosra, pláne azért, mert hiába ennyire éretlen a pályán kívül, a pályán nagyon is sokat tud segíteni a csapatnak, ahogy az látható volt az Espanyol ellen is. Éppen ezért a vezetőedző azt is mérlegeli a büntetés kapcsán, hogy azzal esetlegesen nem sújtja-e a csapatot jobban, mint magát a játékost. Ugyanis Dembélé két gólban is benne volt a katalán derbin, amivel jelentősen hozzájárult, hogy az együttes végül könnyedén behúzza az összecsapást a városi rivális ellen.

2=3! Itt a legjobb alkalom, hogy beszerezd a Barçás karácsonyi ajándékokat. Válassz ki három terméket pólóink, pulóvereink vagy táskáink közül bármilyen összetételben, és a három közül csak kettőért kell fizetned!

A másik oldalról nézve viszont az is látható, hogy a helyzet hosszú távon tarthatatlan, és az öltöző is kezdi megunni a fiatal csatár kihágásait. A madridi ‘AS’ értesülései szerint a kulcsjátékosok abban reménykednek, hogy a Camp Nou ad egy figyelmeztető jelet a támadónak, és fegyelmezi meg Dembélét egy komolyabb füttykoncerttel. Lévén, hogy a francia keretből való kihagyásával végül a csapat járna a legrosszabbul, a kulcsjátékosok támogatják Valverde edzőt abban, hogy a Camp Nou intő szavai mellett „csak” egy komoly pénzbüntetést szabjon ki a gall játékosra, ám játékperceket ne vonjon meg tőle.

A kulcsjátékosok egyébként a lapértesülések alapján azért sem támogatnak egy komolyabb, a felek között végleges törést is okozható büntetést, mert ők még pontosan emlékeznek Neymarra, a brazil késéseire, valamint a klub reakciójára. A hírek szerint ugyanis a dél-amerikai támadó sem volt egy szent, és ugyan Dembélével ellentétben kétórás késéseket nem igazán produkált, az többször is előfordult, hogy az éjszakázás miatt a soron következő edzést nem tudta abszolválni, és ezért csak egyénileg dolgozott az edzőteremben. Ezt azonban a klub nem szivárogtatta ki, hanem eltakarta egy szűkszavú közleménnyel vagy egy-egy kisebb fájdalomra hivatkozva. Dembélé késéseiről azonban azonnal értesül a sajtó, egyes vélemények szerint azért, mert az elnökség egy része már lemondott a franciáról, és inkább szívesen látná éppen a brazil Neymar visszatérését.

Ami tény: Robert Fernández korábbi sportigazgató távozásával egy fontos támogatót veszített el Dembélé, ugyanis Fernández például külön személyt rendelt ki a játékos számára, aki segített neki a fontosabb határidők betartásában. Noha ettől a személytől végül éppen Dembélé vált meg, és az is igaz, hogy ha a játékos nem akar változtatni, akkor nem lehet rajta segíteni, ám a következő dolog is egyértelmű: az sem vezet sehova, ha a klubon belülről kezdik el „fúrni” a labdarúgót…