Dembélé repertoárja: cselek, robbanékonyság, passzok, lövések…

VIDEÓ a Leganés elleni meccséről

Ousmane Dembélé meccsről meccsre nő nagyobbra ebben a szezonban Barcelonában, és gyakran mutat be új erősségeket a nagyközönségnek. A Leganés ellen nem volt pályán 70 percet sem, de ez alatt rengeteg látványos és/vagy hasznos megoldása volt. Az alábbi videó kiválóan szemlélteti a produkcióját.

És ugyan megsérült, úgy néz ki, hogy csak 2 hétig kell nélkülöznie őt a társaknak.  Dembélé meccsében az volt a különösen ígéretes, hogy a Messi hiányában a szabadon hagyott vezér szerepet egyértelműen magára akarta vállalni, és emellé még teljesítményt is tudott helyezni. Ráadásul nagyon sokféle képességet mutatott meg: cselek garmadáját, összese 11 sikeres cselt, aminél többet senki nem tudott bemutatni a Ligában idén eddig egy meccsen – pedig végig sem játszotta a 90 percet. Gyors, robbanékony megindulásokat, lövéseket, gólt, remek előkészítő passzokat, közte gólpassz értékű átadásokat is. Számos látványos labdaérintést, amik közül nem egy legalább olyan hasznos volt, mint amennyire szép.

Az már az alábbi videón kevésbé látszik, hogy Dembélé a védekezésből is kivette a részét, a gyorsaságát ugyanis akkor is beveti, ha gyorsan vissza kell támadni labdavesztés után.

Abban kell bízni, hogy a felfelé ívelő teljesítménye megmarad, és tovább tud fejlődni, mert ha így van, és fejben is érik, akkor még sok szép dolgot láthat majd tőle a Camp Nou.