Carles Pérez: a tehetség, aki nem hajlandó feladni

7 év alatt végigjárta a Masia ranglétráját | A B csapat kulcsembere volt tavaly

Carles Pérez két gólt szerzett a Vissel Kobe elleni felkészülési mérkőzésen, ezzel pedig a Barça legeredményesebb játékosa lett az ázsiai túrán. Csendes, keményen dolgozó labdarúgó, akit senki nem nevezne a csapat legjobbjának, de mindig lehet rá számítani, ha szükség van rá. Elhivatottságával, harcosságával és bizonyítási vágyával hívja fel magára a figyelmet, ami egyre ritkább napjaink labdarúgásában.

 

 

Pérez 1998 február 16-án született a Barcelonától 30 km-re található Granollersben. A Barça akadémiájára, 2012-ben érkezett az Espanyol csapatától, azóta pedig végigjárta a ranglétrát a La Masián. Abból, hogy a Barça B osztályozót játszhasson az előző szezonban, kilenc góllal és négy gólpasszal vette ki a részét, melyeket 26 mérkőzésen szerzett, illetve osztott ki a csapattársainak. Pérez, aki a támadó szekció jobb oldalán érzi a legotthonosabban magát, korábban a nemzetközi porondon is bizonyította a tehetségét, ugyanis hét szerzett góljával nagy szerepet vállalt abban, hogy a Barcelona ificsapata második alkalommal hódítsa el az Ifjúsági Bajnokok Ligáját.

Valverde a hírek szerint kiemelt figyelemmel kíséri Pérez pályafutását és fejlődését. A tavaly nyári felkészülési időszakot is a Barcelona felnőtt csapatával töltötte, az Eibar ellen pedig már a La Ligában is bemutatkozhatott májusban. Az idei két felkészülési mérkőzésen összesen 90 percet töltött a pályán, ezalatt két gólt szerzett, mindkettőt a Vissel Kobe elleni, szombati találkozón. A góljain kívül is jó teljesítményt nyújtott, megcsillogtatta gyorsaságát, játékintelligenciáját és harcosságát. Ugyan a Barcelona támadósora több, mint nagy nevekből áll és nem lesz egyszerű Péreznek megvetnie a lábát az első csapatban, de a Marca értesülései szerint a szakmai stáb úgy döntött, hogy Pérez az amerikai túrára is a felnőttcsapattal tarthat majd.

A tehetsége megvan, a hozzáállással sincsen gond, ám ahhoz, hogy bekerülj a Barçába, nyilvánvalóan szerencsére is szükséged van, hiszen a világ legjobbjai ellen kell megnyerned a csatát a csapatba kerülésért. Pérez esélyei tehát a közlejövőre nézve minden finomkodás nélkül minimálisak, ám ha továbbra is ilyen mentalitással és ilyen szinten teszi a dolgát, akkor egy-egy sérülés vagy formahanyatlás esetén nem is kérdés, kinek a bevetését fogja először mérlegelni Valverde edző.