Dembélé és a védőkérdés

A francia csütörtökön már teljes értékűen dolgozott | A védelemben rotáció jöhet

Szombat este Granadában lép pályára a Barcelona a La Liga ötödik fordulójában, és a meccs előtt alapvetően két személyi kérdés foglalkoztathatja Ernesto Valverde edzőt: Ousmane Dembélé kerettagsága, illetve a védelem forgatása.

A katalánok a kedd esti, Dortmundban elért döntetlen után vélhetően igyekeznek szebb élményeket szerezni, és formába lendülni. Ehhez egy kiváló lépés lenne a Granada magabiztos legyőzése, ami ugyanakkor nem lesz egyszerű, mert a Spanyolország déli részén fekvő város csapata az elmúlt négy meccsén csupán egyszer kapott ki, méghozzá akkor is csak a listavezető Sevillától.

Ennek tudatában kell döntenie Ernesto Valverde edzőnek a keret összetételéről, azon belül pedig főként két személyt illetően kell határoznia a trénernek.

 

 

Egyrészt ott van a visszatérés előtt álló Ousmane Dembélé, aki jó formában bőven segíthetne a csapatnak, ám a szakmai stáb pontosan tudja, hogy mennyire sérülékeny is a gall támadó. Dembélé csütörtökön már teljes értékű edzésmunkát végzett a társakkal, vagyis jól halad a felépülése, éppenséggel meg is kaphatná az orvosok engedélyét, a kérdés inkább Valverde álláspontja, ismerve a francia kórtörténetét. Nem kizárt tehát, hogy Dembélé most még nem kerül be a keretbe, vagy ha be is kerül, semmiképpen sem kap majd komoly terhelést.

Másrészt pedig a védelemben is várható némi forgatás, mivel Piqué ugyan pihent a válogatott szünet alatt, vagyis a saját nevelés várhatóan ott lesz a kezdőcsapatban Granadában is, ám Clement Lenglet helyzete nem ennyire tiszta. A gall bekk a válogatottjában is kapott terhelést, majd a csapathoz visszatérve kétszer 90 percet játszott pár napon belül – mindezt úgy, hogy a következő hét nap leforgása alatt három találkozója is lesz a gárdának. A francia tehát pihenőt kaphat, a helyettesének a kiléte viszont nem egyértelmű. Ott van még az együttesben ugye Todibo, ám csütörtökön az első csapattal edzett a B csapatból Arúajo is, aki ennek következtében szintén bír némi eséllyel arra, hogy pihenőt adhasson Lenglet-nek.

Pénteken este 18 órakor abszolválja az utolsó tréningjét a csapat a Granada elleni összecsapás előtt – Valverde tehát hamarosan dönt a fenti pontokat illetően.