Kijózanodás vagy talpra állás?

A Barcelona úgy vezeti a LaLigát és a BL csoportját is, hogy most már hónapok óta nem játszik jól, nem érezni a stabilitást és a játék folyamatosságát, fejlődését, Valverde edző játékrendszereket és embereket próbál ki, láthatóan el van veszve. Ezen a héten már más kategóriájú ellenfelek jönnek.

Mert a Dortmund a BL-ben, majd a hétvégén az Atlético a Wanda Metropolitanóban feltétlenül a legjobbak közé tartoznak, és ha valamikor, akkor itt, ezen a ponton kijöhet, hogy mennyire áll a lábán a Barcelona. Hiszen a viszonylagos sikerek, a meccsek megmentésének a titka az is lehet, hogy megfelelő erősségű ellenfelekkel találkozott a csapat, de ez most majd kiderülhet.

A nehezen megnyert meccsek csak azokat nyugtathatják meg, akik nagyon optimistán tekintenek a jövőbe, egyébként viszont van ok az aggodalomra bőven. Valverde keresi, de nem találja a csapatát, egyáltalán nem érezni a tüzet, és a kispadról az önkritikát sem. A tréner a hétvégén kipróbált egy teljesen új játékrendszert is, ami nem működött. Ez nyilván nem segíti a játékosokat sem, hiszen nincs meg a stabilitás a pályán lévők tekintetében, és nagyon feltűnő, hogy az idei Barcelonából egyelőre rettenetesen hiányoznak az automatizmusok. Túlságosan ad-hoc, túlságosan ahogy esik úgy puffan elven fonódnak a támadások – különösen ahhoz mérten, hogy maga a játékoskeret egyáltalán nem gyenge.

De Griezmann nem találja a helyét, a középpályán is folyamatosak a változtatások, és a játékosok képességeihez mérten nagyon kiszámíthatatlan a produktum. A védekezés szintén gyengének tűnik, meccsek óta lehet az a szurkolók érzete, hogy túlságosan könnyen kap gólokat a Barcelona.

A Dortmund és az Atlético ellen is őszi mércével ki-ki meccsek jönnek, ahol elviekben kevés lehet az, amit tud most a Barcelona. De tessék megcáfolni, és talán a megfelelő pályára állni.