Most akkor hol is lesz Braithwaite helye a rotációban?

Martin Braithwaite még februárban érkezett tűzoltó igazolásnak 18 millió euróért arra a helyzetre, hogy a Barcelonának nincs egészséges támadó játékosa, középcsatára pedig egyáltalán nincs. Aztán jött a járvány, leállt minden, és amikor egyszer folytatódni fognak a küzdelmek, nagyon más lesz már a helyzet a támadósorban.

Ez már rövid távon is így lesz, de hosszú távon még inkább. Luis Suárez már felépült a sérüléséből, tehát középcsatára újra van a Barcelonának. Ez önmagában még nem baj, ettől még szükség lehet tartalékra, mert Dembélé például továbbra is sérült, és ha fel is épül, ki tudja, mikor lesz éppen játékra kész.

A probléma Braithwaite helyzetével ott kezdődik, hogy hamarosan eljön az új idény is, és arra mérget lehet venni, hogy a Barcelona fog igazolni középcsatárt, mert Luis Suárezt pótolnia kell hosszú távon – az uruguayi jövő februárban már 34 éves lesz. Ennek megfelelően jönnek is a hírek egy új center igazolásáról. Az esélyes Lautaro Martínez, de ha nem is ő jönne végül, nehéz elképzelni, hogy senkit ne igazolna erre a meghatározó posztra a Barcelona. Mindeközben az a várható, hogy Luis Suárez nem is fog távozni, hanem a keret tagja marad jövőre is, átmenetet biztosítva a régi és az új világrend között.

Viszont ha ott lesz a keretben Suárez és Lautaro Martínez – vagy más, új center -, akkor Braithwaite számára középcsatárként nem adódna túl sok játékperc. Játszhat persze a széleken, no de ki helyett, vagy kit helyettesítve? Messi még jövőre is külön kategória lesz a rotációban, őt helyettesíteni nem lesz kifizetődő játékpercekben. Mellette pedig vagy Griezmann marad, vagy csoda történik Dembélé lábaival és nem sérülnek meg azok a lábak, harmadik lehetőségként játszik Ansu Fati, aki a szélen feltétlenül esélyesebb a játékra, mint Braithwaite. És akkor még nem is merült fel az, hogy érkezhet a csapatba más igazolás, még ha Neymar megszerzésére azért korlátozottak az esélyek – anyagi okokból.

Egy szó mint száz, ez a panoráma annyira nem mutat jól Braithwaite szempontjából. Nem teljesen reménytelen, hogy pályára lépjen, de hogy nagyon nehéz dolga lesz, az garantált. Ez aggályos lehet a játékos szempontjából, de talán mégsem annyira, legalábbis a nyilatkozatai arra utalnak, hogy ő egyáltalán nem fél semmitől, és hosszú távra tervez Barcelonában. Ügyesnek és okosnak tartja magát, képesnek arra, hogy sikeres legyen gránátvörös-kékben.

Aztán ha végül esetleg nem Braithwaite szempontjából sülne el jól a jövő szezon, azaz hiába gondolja magát ideális megoldásnak Barcelonában és mégsem játszana, akkor viszont a Barcelonának és vezetőinek illik visszaemlékezniük arra, hogy 18 millió eurót fizettek érte, és 4,5 évre ajánlottak neki szerződést, miközben igazán csak ennek a fél évnek motivációi álltak a transzfer mögött.

Nagyon Barçás dekorációt szeretnél? Ennél az óriás címer falmatricánál keresve sem találsz jobbat 🙂