Egymeccses Szuperkupa-döntő a Pizjuánban?

A RFEF és az LFP engedné, hogy most egymeccses legyen | A Sevilla otthon játszana

A Spanyol Szuperkupa döntőjét eredetileg augusztus 5-én, illetve 12-én rendezték volna meg, azonban a két résztvevő csapatnak, a Barcelonának és a Sevillának is problémái akadnának ezekkel az időpontokkal, így valószínűleg egy mérkőzésen fogják eldönteni a trófea sorsát, viszont a helyszín még kérdéses. Az andalúziai klub hazai környezetben, a katalán klub semleges pályán játszaná le a döntőt.

Andalúz források szerint a Sevilla elfogadná a Barcelona ‘ajánlatát’, miszerint egy mérkőzésen játszanák le a Spanyol Szuperkupa döntőjét, de csak azzal a feltétellel, hogy otthon rendeznék meg a döntőt, azaz a Ramón Sánchez Pizjuán stadionban. A Szuperkupa-döntőt egyébként eredetileg augusztus 5-én és 12-én rendezték volna meg, azonban a Barcelona az előszezonbeli kötelezettségei miatt elutasította a Spanyol Szuperkupa eredeti időpontjait. Az LFP és a RFEF egyaránt rábólintott arra, hogy csökkentik a döntőt egy mérkőzésre, amelyre augusztus 12-én kerül sor.

Az FC Barcelonának azért nem feleltek meg az eredeti időpontok, mert az az észak-amerikai turnéjának az időpontjával ütközik. A Sevilla problémái pedig abból fakadnak, hogy miután a mögöttünk hagyott szezonban nem sikerült a bajnokság első hét helye között végezniük, az Európa Liga-kvalifikáció korai fázisában már játszaniuk kell, amelyekre július 26-án, illetve augusztus 2-án kerül sor.

A Sevilla azt állítja, hogy az Európa Liga kvalifikációs fordulója miatt újra át kellett alakítania az előszezonbeli naptárát, és most még inkább, hogy megfeleljen a Barcelona érdekeinek. Ezért kérik, hogy hazai pályán játszhassák le az egymérkőzéses döntőt. A Barcelona ennek nem igazán örülne, hiszen a világbajnokságon résztvevők késői megérkezését követően nehéz lesz egy erős kezdőcsapatot felállítania, így valószínűleg a katalán csapat inkább egy semleges pályán lejátszott döntőt fog javasolni.

Emlékszel a két csapat legutóbbi meccsére? Akkor a katalánok 5-0-ra nyertek a Király Kupa áprilisi döntőjében többek közt a remeklő Andrés Iniesta vezérletével. Ha rendelnél még a limitált kiadású Iniesta-pólóból, akkor ne habozz, mert egyre inkább kifutunk a készletből! Rendeld meg a pólót a fenti linkre kattintva az EuroBarça Shopban.