Szerdán kezdődik az előszezon

Orvosi vizsgálattal kezdenek | Csütörtökön vezényli az első edzést Valverde

Már csak három nap, és ismét élet költözik a Ciutat Esportiva Joan Gamper edzőközpontba. Amint arról korábban már beszámoltunk, július 11-én térnek vissza a szabadságukról azok a játékosok, akik nem vettek részt a világbajnokságon.

Ők szerdán fognak átesni a szokásos orvosi vizsgálatokon, illetve fizikai teszteken. Azok a játékosok, akik részt vettek a kontinenstornán, fokozatosan fognak csatlakozni a csapattársakhoz. A rendelkezésre álló játékosok július 12-én két tréninggel kezdik a felkészülést.

Az Egyesült Államokbeli túra

A csapat Beavertonba fog utazni, és a csapattagok három napig a Nike főhadiszállásán fognak tartózkodni. Ez lesz az első helyszíne az augusztus 4-én véget érő amerikai túrának.

Ez alatt a 12 nap alatt az Egyesült Államokban az FC Barcelona három barátságos mérkőzést fog játszani. A Tottenham Hotspur együttese ellen Los Angelesben július 28-án játszanak magyar idő szerint 5:05-től, az AS Romával Dallasban, 31-én néznek farkasszemet 04:05-től, végül pedig az AC Milan ellen zárul a túra, a vörös-feketék ellen augusztus 4-én, Santa Clarában játszik a csapat 02:35-től.

Az említett három mérkőzést az ‘International Champions Cup’ keretében fogják rendezni, melyen a katalán csapat sorozatban negyedjére fog részt venni. A legutóbb, 2017 nyarán az FC Barcelona nyerte meg ezt a trófeát.