Megkezdhetik a visszatérést a vb-résztvevők

Messiék még júliusban visszatérnek | ter Stegen lehet, hogy utazik a csapattal

Marc-André ter Stegen, Lionel Messi és azon spanyol válogatott játékosok, akik részt vettek az oroszországi világbajnokságon, hamarosan megkezdhetik a visszatérést a csapathoz, miután a  világbajnokság után egy hosszabb pihenőt kaptak.

A rendelkezésre álló Barcelona-játékosok ma indulnak el az Amerikai túrájukra, ahová továbbra is azok a focisták mennek, akik már július 12-én edzésre jelentkeztek. Hozzájuk majd néhány Barça B-játékos fog csatlakozni, akik megmutathatják a tehetségüket a mérkőzéseken. Akik a világbajnokság legjobb 16 csapata között estek ki, nem fognak csatlakozni csapattársaikhoz a túrára, de hamarosan visszatérhetnek Barcelonába.

Ez vonatkozik Lionel Messire és a spanyol válogatott három tagjára is, név szerint Gerard Piquére, Jordi Albára, illetve Sergio Busquets-re. Valverde mind a négy játékosnak megadta az egy hónap pihenőt, bár hamarabb is edzésbe állhatnának, ha azt kívánják. Ők négyen július utolsó napjain fognak részt venni az orvosi vizsgálaton. Marc-André ter Stegen, aki nem lépett pályára a világbajnokságon, ezen a héten jelentkezhet edzésre, és lehetséges, hogy csatlakozik majd a csapathoz az amerikai túrára.

Yerry Mina szintén jövő héten állhat újra edzésbe, Luis Suárez pedig az azt követő héten. Az uruguayi augusztus 6-án kezdi meg az edzéseket, ami azt jelenti, hogy csak egy hete lesz a Spanyol Szuperkupa döntője előtt. A világbajnokság döntősei számára augusztus közepéig tart a nyaralás, ez vonatkozik Samuel Umtitire, Ousmane Dembélére, illetve Ivan Rakitic-re is.