A Barça és a City barátságos meccset játszik Unzué tiszteletére

A Barcelona és a Manchester City egy barátságos mérkőzést fog majd játszani ezen a nyáron a Gamper-kupa keretein belül a klub korábbi játékosa és vezetőedzője, Juan Carlos Unzué tiszteletére, aki most egy gyógyíthatatlan betegségben, ALS-szindrómában szenved. A mérkőzés bevételét a klub az ALS-szindróma elleni küzdelemre fogja majd fordítani.

Emellett még az sem kizárt, hogy a Barcelona és a Manchester City női csapata is egymás ellen fog majd pályára lépni, azonban egyelőre a férfi, illetve a női találkozónak sincsen pontos időpontja.

A Koeman és Guardiola csapata közötti párharcnak számos érdekessége lesz majd, a Manchester City vezetőedzője ugyanis visszatér majd egykori sikerei színhelyére, a Camp Nouba, illetve Eric García és Sergio Agüero számára is különleges lesz ez a mérkőzés, mindketten a Cityt hagyták el a Barcelona kedvéért ezen a nyáron.

A szabadságát Spanyolországban töltő Guardiola az elmúlt napokban hangsúlyozta, hogy nagyon örül Koeman maradásának a Barcelona kispadján, és hozzátette, hogy ő is nagyon boldog a Citynél, amelynél még két év van hátra a jelenlegi szerződéséből.

***