A Barça július 23-án a Real Madrid, július 26-án pedig a Juventus ellen lép majd pályára

Teljes az előszezon menetrendje

A Barcelona közzétette az Egyesült Államokban zajló előszezoni túrájának pontos menetrendjét. A klub hivatalos közleménye szerint a Real Madrid elleni El Clásicónak már van időpontja és helyszíne is: július 23-án Las Vegasban kerül megrendezésre, míg három nappal később a Juventus ellen lépnek majd pályára Xaviék Dallasban. Ezek a rangadók csatlakoznak a 2022-es nyári túrához és a már korábban bejelentett Inter Miami és New York Red Bulls elleni mérkőzésekhez.

Mivel a Clásico az mindig egy Clásico, nagy várakozás előzte meg, hogy hol rendezik meg ezt az összecsapását. Eldőlt, hogy a Las Vegas-i Allegiante Stadion (amely 65 000 néző befogadására alkalmas) ad majd otthont a meccsnek.

Ez lesz a második Clásico az Egyesült Államokban. Az  első tengerentúli Barça-Madrid mérkőzést 2017. július 30-án játszották Miamiban 64 ezer néző előtt a Hard Rock Stadionban. A Barça Messi, Rakitic és Piqué góljaival 3-2-re diadalmaskodott, ez volt Neymar utolsó találkozója a Barça színeiben, mielőtt a PSG-hez igazolt volna.

A túra másik nagy meccse a Barça-Juve lesz a dallasi Cotton Bowlban, három nappal a Clásico után. A Barça már négyszer játszott a Juve ellen az Egyesült Államokban. Az első kettő meccset 1969-ben játszották: május 30-án a New York-i Yankee Stadionban amikor a Barça 3-2-re nyert, öt nappal később Chicagóban ismét győzött, ezúttal 1-0-ra. A harmadik meccset 2003-ban, Bostonban játszották, amely 2-2-es döntetlennel ért véget, a negyediket pedig 2017-ben, a New Jersey-i MetLife Stadionban, ahol szintén a Barça nyert 2-1-re.

A Barça a Real Madrid és a Juventus elleni rangadók előtt és után egy-egy MLS-ben szereplő klub ellen is pályára lép, július 19-én az Inter Miami ellen kezdik meg a katalánok az előszezont, majd július 31-én a New York Red Bulls ellen zárják azt.

Az amerikai túrából származó tízmillió eurós bevétel megkönnyebbülést jelent majd a Barcelona nem túl jó gazdasági helyzetének, amely már öt millió eurót kapott a szezonzáró ausztráliai barátságos meccsért.

* * *