A Barça a Pumas, míg a Femení a Montpellier ellen lép pályára a Gamperen

Most már remélhetőleg végleg megvan a Gamper Kupa pontos menete, miután az AS Roma teljesen váratlanul és indokolatlanul lemondta a szokásos, idényt felvezető tornán való részvételt. A Barçának emiatt új ellenfél után kellett néznie. Xavi Hernández Barçája augusztus 7-én, vasárnap 20 órakor a Spotify Camp Nouban játszik a Pumas Unam ellen, míg Jonatan Giráldez csapata néhány nappal később, augusztus 23-án 20 órakor a Montpellier ellen lép pályára a Johan Cruyff Stadionban.

Teljesen lehetetlen volt olyan ellenfelet találni, amelynek a férfi és női csapata is pályára tudott volna lépni ezen időpontok egyikén, ez pedig megakadályozása azt, hogy a Barça férfi és női együttese ugyanazon a játéknapon küzdjön meg ellenfeleivel.

Mivel a Roma nem volt hajlandó a férfi és női csapataival lejátszani a mérkőzéseket, a Barça arra kényszerült, hogy olyan riválisokat keressen, amelyek időbeli mozgástérrel rendelkeztek, ami korlátozta a lehetőségeket abban, hogy olyan klubokat találjanak, amelyek lehetővé teszik, hogy a Gamper Kupa egy napon kerüljön megrendezésre, ahogyan például az az elmúlt évben történt. Végül emiatt is úgy döntöttek, hogy ezt külön-külön időpontban teszik meg. Így Jonatan Giráldez csapatának naptárában olyan időpontot találtak, amely garantálja a napokban kezdődő Európa-bajnokságon szereplő játékosok jelenlétét is a találkozón.

Sokáig úgy tűnt, hogy az AC Milan lehet majd a „megmentő”, azonban hiába tárgyaltak egymással erről a felek, egyezségre jutniuk végül nem sikerült.

***