Előrehozott kupadöntő a Bernabéuban?

Real - Barça kupavisszavágó előzetes

Az FC Barcelona az ősi rivális Real Madrid otthonában, a Santiago Bernabéu stadionban fog vendégeskedni szerda este 21 órától a Király Kupa elődöntőjének visszavágóján. Az odavágón a katalánok hazai pályán 1-1-es döntetlent játszottak a fővárosiakkal, tehát teljesen nyitott a párharc. Messiék a hétvégén hátrányból fordítva nyertek a Pizjuánban, míg a madridiak a Levante otthonában győztek vitatható körülmények között, mindkét csapat győzelemmel hangolt a Clásicóra.

A Real Madrid nehezen, de nyert vasárnap a Levante vendégeként a bajnokságban, ami kellett a blancóknak, mint egy falat kenyér, hiszen az előtte lévő bajnokin hazai pályán szenvedtek vereséget a Gironától. A kupaelődöntő odavágója 1-1-el zárult, tehát papíron a madridiak játszhatnak nyugodtabban, hiszek ők állnak továbbjutásra, azonban 0-0-ra játszani a katalánok ellen öngyilkos hadművelet lenne. Nem beszélve arról, hogy a bajnokságban 2014-ben játszott utoljára a fővárosi csapat olyan eredményt hazai pályán a Barçával, amivel szerda este továbbjutnának.

Solari mesternek mindössze két sérültje van Llorente és Isco személyében. A kezdőben várhatóan ott lesz Navas, aki mostanra már csak a kupában kap lehetőséget, nagyobb meglepetések nem várhatók. Marcelo valószínűleg az odavágón nyújtott teljesítménye után csak a padon fog helyet kapni, illetve elöl Vázquez kezdhet, akit majd a friss Bale válthat a második félidőben.

Ami a katalánokat illeti, a hétvégén Messi mesterhármasával 4-2-re nyertek a Sevilla otthonában, ezzel együtt is csak két mérkőzésüket nyerték meg az elmúlt hatból, habár vereséget sem szenvedtek. A Real elleni kupa odavágóján viszont az argentin zseni csak a kispadról szállt be a második félidőben, ez szerdán este az előző meccshez képest nagy előny lehet, főleg akkor, hogyha a hétvégi teljesítményével rukkol elő Messi.

A katalánoknál csak Rafinha és Vermaelen sérült, a többiek bevethetők. Arthur és Cillessen is megkapta az engedélyt a játékra, habár valószínűleg egyikük sem fog még kezdeni a kupa visszavágóján. Így Ter Stegen kezdhet a kapuban, a védelem tengelyében pedig Piqué mellett megint ott lehet Umtiti. A középpálya és a támadósor összetétele szinte biztos, talán még az lehet kérdés, hogy Sergi Roberto vagy Semedo kezd a jobbhátvéd pozícióban.

Egy biztos: mindkét csapat elsődleges célja a győzelem, amivel mindképpen továbbjutnak. Azonban a meccs képe alakulhat majd úgy, hogy 1-1-es döntetlen állásnál egyik csapat sem akar majd különösebben nagyot kockáztatni. Viszont ha Messi hozza a hétvégi formáját, nagyon nehéz dolga lesz a hazaiaknak.

Real Madrid CF – FC Barcelona:
Madrid, Santiago Bernabéu
21:00
Vezeti: José Sánchez
TV: Paulaner Sörház | Sport 1

Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Reguilón (Marcelo)- Casemiro, Kroos, Modric – Vázquez (Bale), Benzema és Vinícius.

FC Barcelona: Ter Stegen (Cillessen) – S. Roberto (Semedo), Piqué, Umtiti, Alba – Busquets, Rakitic, Vidal – Messi, Suárez és Dembélé.