Na és a Ligában, ki nevet a végén?

Újra Madrid - Barça

Szerdán nagy eredményt ért el kisebb játékkal a Barcelona Madridban, szombaton is nagy eredményért megy, de jó lenne kiváló játékkal. A tét egészen más, hiszen ezen a 90 percen most nem múlik egy kupa sorsa, de az afelé vezető út sokkal könnyebb lehet a győztesnek.

Már ha lesz győztes persze, mert halkan megjegyezve jelen helyzetben a Barçának tökéletesen megfelelne egy döntetlen is a Bernabéuban. Más kérdés, hogy döntetlenre nem nagyon lehet játszani egy Clásicón, vagy aki azt teszi, biztosan kikap. De a szombati összecsapás is nagyon fontos mindkét csapatnak, hiába volt valamivel nagyobb tétje a szerdai meccsnek. A Madrid nem engedheti el a mérkőzést a szerdai vereség után, és azért sem, mert egy vereséggel garantáltan elbúcsúzna a bajnoki címtől – már március 2-án. A Barcelona mint listavezető természetes, hogy mindent meg kell tegyen a minél nagyobb előnyért, és ezt most pont Madridban lehetne építeni.

Ami a csapatokat illeti, bár pihentetésre rászorulna alighanem mindkét sztárcsapat, olyan sok változtatás nincs benne a pakliban. A Madridnál azért lenne különösen fontos pihentetni is, mert jövő héten már folytatódik a BL számukra, a Barcelonának pedig azért, mert a Lyon elleni odavágót is számítva másfél hete 3-4 naponta csak rangadókat játszik a csapat – kevés rotációval.

Ennek ellenére maximum egy-egy változtatás várható, több nemigen. A Barcelonánál aki bekerülhet a kezdőbe a szerdai meccshez képest az Arthur, Sergi Roberto kerülne így a padra. Umtiti játéka nem kizárható, de a védelemben is inkább arra van esély, hogy megtartja a mostanában jobban összeszokott Piqué-Lenglet blokkot Valverde.

Nyilván a két csapat játékán múlik elsősorban a meccs, de éppen a szerdai példa mutatja, hogy a helyzetkihasználás milyen fontos lehet. Kicsit távolabbról nézve pedig az lehet a döntő, hogy mely csapatban lángol erősebben a tűz, hogy nyerni kell. A Madrid kapaszkodik-e még mindig ugyanolyan erővel a Ligába, mint eddig, illetve a Barcelona tud-e a szerdai győzelem után ugyanolyan nyerni akarással kiállni ugyanazon a pályán?

Real Madrid CF – FC Barcelona:
Madrid, Santiago Bernabéu
20:45
Vezeti: Undiano Mallenco
TV: Paulaner Sörház | Spíler 2

Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Reguilón – Casemiro, Kroos, Modric – Vázquez, Benzema és Vinícius.

FC Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Busquets, Rakitic, Arthur – Messi, Suárez és Dembélé.

Ötöt most nem kapott a Madrid, de szerdán egy 0-3 azért összejött. Rendelj még most az utolsó darabos Manita pólók közül, amíg el nem fogy végleg!