Todibo bemutatkozhat a Katalán Szuperkupán

Első félévében Valverde csak barátságos mérkőzéseken számol a fiatal franciával

Szerda este a Girona elleni Katalán Szuperkupa-mérkőzésen debütálhat a Barça csapatában a januárban igazolt Jean-Clair Todibo. Ennek alkalmából az ‘AS’ sportnapilap rövid bemutatót készített a 19 éves francia középhátvédről.

Todibo toulouse-i szerződése lejárt volna 2019 júniusában, de már korábban egyezségre jutott a Barçával, ezért a francia csapat jelezte felé, hogy a szezon hátralevő részében nem számít rá. A Barcelona ezért inkább előrehozta Todibo leigazolását és 1+2 millió euróért már télen áttette székhelyét Katalóniába. Todibo, mikor megérkezett Barcelonába, lenyűgözte az edzői stábot, fizikai erejével, ügyességével és labdabiztosságával, annak ellenére, hogy előzetesen már tisztában voltak a klubnál ezen képességeivel.

Mindezek ellenére Ernesto Valverde kijelentette, hogy ez a fél év Todibo számára a beilleszkedésről és a tanulásról fog szólni, nem számít rá az első csapat hivatalos mérkőzésein, csak barátságos meccseken fog lehetőséget, vagy ha valami nem várt esemény miatt szükség lenne rá. Todibo mindezeknek megfelelően próbálja tökéletesíteni a spanyol tudását, valamint ismerkedik a klubbal és a várossal, hogy ha eljön az ő ideje, be tudja bizonyítani, hogy a Barcelona jól tette, mikor vállalta a kockázatot és leigazolta mindössze tíz elsőosztályú mérkőzéssel a háta mögött. Ugyanakkor ez az 1+2 milliós költség nem mondható hatalmas kockázatnak egy olyan tehetségért, mint amilyennek a fiatal franciát tartják.

Todibo Párizs egyik külvárosában nevelkedett, az ottani csapatának igazgatója egy kedves, tisztelettudó és keményen dolgozó fiúnak írta le, akinek pályafutása már azelőtt véget érhetett volna, mielőtt egyáltalán elkezdődött volna, ugyanis nyolcéves korában elütötte egy autó, melynek következtében több helyen eltört a lába. Szerencsére teljesen felépült a sérüléseiből és megvalósíthatta álmát, hogy profi labdarúgó legyen. Barcelonai bemutatásakor az első percekben hatalmas teher került a fiatal védőre, ugyanis a klubikon, Xavi, 6-os számú mezét kapta, habár példaképei Pirlo és a szintén középhátvéd poszton játszó Thiago Silva.

Todibo debütálására a szerdai Katalán Szuperkupán kerülhet sor, melyat a Barcelona a Girona csapata ellen vív. A Katalán Szuperkupa egy egy meccsből álló torna, melyet az aktuális szezonban a legmagasabb osztályban a legelőkelőbb helyen végzett két katalán együttes vív. Mivel ez a sorozat inkább presztízs jellegű, valamint a elmúlt időszakban sűrű volt a Barça menetrendje, és a szezon fontos része még hátra van, várható, hogy Ernesto Valverde főleg a Barça B-játékosait küldi pályára, kiegészülve az első csapat kevés lehetőséget kapó játékosaival. Tavaly az Espanyolt büntettőkkel 4-2-re győzte le a Barça és hódította el kilencedik alkalommal a trófeát.

A mérkőzés szerdán 18:45-kor kezdődik a barcelonai olimpiai stadionban.