Barça – Sociedad: elnyúlik a Clásico másnapja?

A Barcelona kikapott a Madrid elleni Clásicón, ami az idei idegenbeli teljesítmények alapján nem meglepetés. A meglepetés az, hogy még mindig simán versenyben van a csapat a bajnoki címért.

Emberemlékezet óta nem lehetett ilyen rossz, kiegyensúlyozatlan produkcióval is kandidálni a bajnoki címre a LaLigában, az idei év azonban más. Valójában tudható persze a statisztikákból, hogy a bajnokság jelen szakaszában a 2007-2008-as szezonban fordult elő utójára, hogy a Barcelona ennyire kevés pontot gyűjtött (akkor egyébként egy ponttal még kevesebbet), de az az év Frank Rijkaard utolsó éve volt a kispadon, egy teljesen széteső csapattal, nagyon simán elbukott bajnoksággal.

Ehhez képest most a Real Madrid egy ponttal vezet, lemondani tehát korai lenne a trófeáról – hiába a vereség a Clásicón.

A meccseket azonban fontos lenne minél jobb arányban nyerni, hazai pályán pedig nyilvánvalóan hibátlan teljesítmény kell, mert idegenben jóval kitettebb az idei csapat, mint a korábbiak, és jelentősen nagyobb az esély a pontvesztésre.

A Real Sociedad ellen ugyanakkor biztosan nem lesz egyszerű a Camp Nouban sem: az idei évben várakozásokon felül teljesítő, BL-helyekért is csatázó baszkok ott vannak a Kupa döntőjében is, és az idei szezonban bizonyították, hogy csakugyan bárkit le tudnak győzni. Különösen oda kell majd figyelni Odegaardra, Isakra vagy Portura, pláne úgy, hogy a Barcelona védekezése továbbra is hasonlóan ingatag, mint volt Valverde edzővel.

De most a legfontosabb feladat az önbizalom visszaszerzése, mert a Clásicót maga mögött kell hagyja a csapat, és arra kell koncentrálnia, hogy közelítve a szezon végéhez ahány meccset csak lehet, nyerjen meg.

FC Barcelona – Real Sociedad:
Barcelona, Camp Nou
18.30
Vezeti: Juan Martínez Munuera
TV: Paulaner Sörház | Spíler 2

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Busquets, De Jong, Vidal – Griezmann, Messi és Ansu Fati (Braithwaite).

Real Sociedad: Remiro, Gorosabel, Arambarri, Normand, Munoz – Guevara, Merino, Odegaard, Portu, Isak, Oyarzabal.