A Camp Nouba is visszatér a futball – Barcelona-Leganés előzetes

A Leganés látogat a Barça otthonába

A spanyol bajnokság 29. fordulójában a Leganést fogadja hazai pályán az FC Barcelona. Ez lesz az első találkozó a Camp Nouban a koronavírus berobbanása óta, természetesen a lelátón nézők nélkül. A helyzet hasonló, mint a Mallorca ellen volt: az ellenfél a kiesés elől menekül, a Barça pedig a Real Madrid elől.

A katalánok a szünet utáni első feladatot viszonylag könnyen vették: négy gólos sikert arattak a Mallorca otthonában. Mivel három-négy naponta jönnek folyamatosan a fordulók egymás után, azt várhatjuk Quique Setién mestertől, hogy meg fogja keverni a lapokat, hogy mindenki kapjon elegendő pihenőt. Miután Jordi Alba megkapta az 5. sárga lapját a szombati mérkőzésen, ő biztosan nem lesz ott a Camp Nou gyepén a Leganés ellen.

A vendégeknél Szymanowski, Siovas és Óscar Rodríguez hagyja ki a meccset. Előbbi sérült, utóbbi kettő eltiltott. A madridiak az előző meccsüket hazai pályán veszítették el a Real Valladolid ellen, ami még veszélyesebb helyzetbe hozta őket: a 19. helyen tanyáznak, három pontra a még bennmaradó 17. pozíciótól. Így természetesen minden pont számít, nem számíthat arra a Barça, hogy feltett kézzel fog pályára lépni az ellenfele.

Ami a Barcelonát illeti: a szombati, Mallorca elleni könnyed siker önbizalmat adhatott a játékosoknak, ahogy Messinek is a gól és két gólpassz kombináció. Két hiányzó van a mostani keretből, mégpedig Jordi Alba és Dembélé. A spanyol eltiltott, a francia támadó pedig mondani sem kell, hogy sérült. Az viszont jó hír, hogy Lenglet visszatérhet, miután letöltötte eltiltását a Mallorca ellen. Várhatóan ő lesz Piqué párja a védelem közepén, a két szélen pedig Junior Firpo és Semedo kaphat lehetőséget. A pálya közepén Busquets mellett Rakitic és Arthur tűnik a legvalószínűbbnek, miután De Jong cserét kért szombaton. Elöl Messi és Griezmann között pedig Suárez rohamozhat, habár Braithwaite – aki volt csapata ellen játszhat – jó teljesítményt nyújtott a hétvégén.

Bizonyára furcsa lesz mind a szurkolóknak, mind a játékosoknak szurkolók nélkül látni a Camp Nout egy bajnoki meccsen, de most meg kell barátkozni ezzel a gondolattal. Így is biztos kézzel kell behúzni a mérkőzést, hogy a győzelmi kényszer folyamatosan a Real Madridon legyen. Érdekesség, hogy 26 találkozó óta veretlen hazai pályán a katalán csapat a bajnokságban, ezt a sorozatot jó lenne nem megszakítani a szezon során, főleg nem ezen a mérkőzésen.

FC Barcelona – Leganés CD
Camp Nou, Barcelona
22:00
Vezeti: Juan Martinez

Várható kezdőcsapatok:

Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet (Araujo), Firpo – Busquets, Rakitic, Arthur – Messi, Suárez (Braithwaite), Griezmann

Leganés: Cuéllar – Rosales, Omeruo, Awaziem, Silva – Pérez, Recio – Ruibal, Eraso, Assalé – Guerrero

***

Újra rajtol a bajnokság! Szurkolj a Barçának Hivatalos Sálakban! AKCIÓ: 6.390 Ft helyett 4.990 Ft!